Πόρτα στον Κόσμο

Θέμα ωρών η ανακοίνωση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου

Spread the love

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι διχοτομημένο. Οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν δεδομένο, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το νέο κόμμα Παπανδρέου, που θα λέγεται «Αλλαγή».

 

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (2 Ιανουαρίου), ή την επομένη Σάββατο (3 Ιανουαρίου).

 

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προχωρά και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ έχουν ληφθεί και τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα, που όπως λένε είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τον κοινοβουλευτικό πήχη του 3%.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις πολλές παρεμβάσεις βουλευτών και προσώπων που στο παρελθόν κρατούσαν ηγετικές θέσεις στο κίνημα εμφανίζεται πιο διαλλακτικός, δηλώνοντας σε κάποιους, όπως τον βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό, ότι δεν έχει λάβει ειλημμένες αποφάσεις.

 

Το «στρατηγείο» του Γιώργου Παπανδρέου

 

Ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιογράφος Γιώργος Ελενόπουλος, και εδώ και 25 χρόνια διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη, θα είναι τα δύο πρόσωπα, που θα διαδραματίσουν επιτελικό ρόλο στην προετοιμασία για την ίδρυση και την εξαγγελία του νέου κόμματος, ενώ θα συντονίσουν τις όποιες δράσεις .

 

Ο Γιώργος Ελενόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Πετρουλάκη προετοιμάζουν την ιδεολογική πλατφόρμα του νέου κόμματος, ενώ στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού σημαντικό ρόλο παίζει και ο Τάσος Συκάκης, που αποτέλεσε συνεργάτη του Γιώργου Πεταλωτή. Υπεύθυνος Οργανωτικού είναι ο Γιώργος Κόκιος, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο πρώην Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, αλλά και ο Γιώργος Πεταλωτής.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες , αναφέρουν ότι τελικά ο Παύλος Γερουλάνος δεν θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, χωρίς μέχρι στιγμής, ευτυχής κατάληξη.

 

Απομένουν πλέον λίγες ώρες για να δούμε αν τελικά το 2015 , θα έρθει με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή οι δεύτερες σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού θα τον κάνουν να μην προχωρήσει.

 

SHARE
RELATED POSTS
Σπύρος Μερκούρης 1930-2018: έσβησε ένα λαμπρό μυαλό, ένας ευγενής άνθρωπος
Σπαζοκεφαλιά 🧩- Puzzled🧩, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
08-115818mosul7.jpg
ΟΗΕ: Το ΙΚ σκότωσε εκατοντάδες αμάχους που επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την Μοσούλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.