Το σχόλιο της ημέρας

Τα σχόλια της ημέρας: 24% ΦΠΑ και η Μπαζιάννα, του iPorta-ΐτη

man-159297_640.png
Spread the love

 

man-159297_640.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο iPorta-ΐτης είναι συνεργάτης της Πόρτας.

 

 

a-BETTY-TSIPRAS-640x468.jpg

 

 

 

 

 

Αυξάνουν μέχρι και τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ

 

 


Ζούμε ξανά μέρες ηρωικής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επανέλθει σε πρώτο πλάνο η «δημιουργική ασάφεια». Τη μία καταθέτουμε μονομερώς νομοσχέδια. Την επόμενη λέμε ότι τα καταθέτουμε αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα ψηφίσουμε αλλά ας υπάρχουν. Μετά πάμε στο εξωτερικό να δούμε τον Ολάντ και τον Σουλτς παίζοντας το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι του σκληρού διαπραγματευτή και όλα αυτά την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος δήλωσε σήμερα στα θέματα – κλειδιά δεν παρατηρούνται αποκλίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής», έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών η αύξηση του υψηλού ΦΠΑ από το 23% στο 24% προκαλώντας νέες ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Παράλληλα στην κυβέρνηση φαίνεται ότι τα βλέπουν όλα ρόδινα καθώς ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος από τη Βουλή ισχυρίστηκε ότι «Η διαπραγμάτευση βαίνει καλώς. Έχουμε σημαντική προσέγγιση στα περισσότερα θέματα». Πηγαίνει προφανώς τόσο καλά ώστε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει μονομερώς και μετά, σε δεύτερο χρόνο, να κάνει τις αλλαγές που θα της επιβάλει η τρόικα ώστε να υπάρξει και η χρηματοδότηση, αφού πρώτα «πουλήσει» επανάσταση στον κόσμο.

 

 

Ηθικό «βόλεμα» και της συζύγου του Τσίπρα με φωτογραφική διάταξη

 

Ακόμη ένα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστερής κυβέρνησης βγαίνει στη φόρα μετά από καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος αποκαλύπτει ακόμη μια εκτροπή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθες περιλαμβάνεται φωτογραφική διάταξη για προσωπική εξυπηρέτηση της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα. Η ρύθμιση επιτρέπει στην κυρία Μπαζιάνα να μεταταχθεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου ανήκει η οργανική της θέση, στην τριτοβάθμια όπου εργάζεται σήμερα. Το δε υπουργείο Παιδείας σφυρίζει αδιάφορα (όπως και η ΝΔ καθώς ακούγεται ότι εξυπηρετούνται και κάποιοι δικοί της άνθρωποι από τη ρύθμιση) καθώς στην απάντηση του αναφέρει ότι η διάταξη «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την καταγγελία.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
kosta_hatziantoniou.jpg
Ο τριήμερος εξευτελισμός, του Κώστα Χατζηαντωνίου
Στο Τορόντο η γενοκτονία των Ποντίων, του Χρήστου Μαγγούτα
Τσίπρας – Καμμένος, δύο νέοι από το παρελθόν, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.