Αναγνώστες

Τα αντιβιοτικά της Κυβέρνησης, του Κλεάνθη Λοΐζου

Spread the love

η εικόνα προφίλ του ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΛΟΪΖΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Κλεάνθης Λοΐζος είναι Διευθυντής/Ιδιοκτήτης και Δημοσιογράφος στο TV kosmos.

 

 

 

 

maximou-vradi-864x400_c.jpg

 

 

 

Προβληματισμός που μετατρέπεται σε εκνευρισμό επικρατεί στο Μαξίμου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφονται για την κυβέρνηση στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται αλλα κυρίως σε εκείνες που βρίσκονται στα πρωθυπουργικά συρτάρια. Όλες συγκλίνουν μεταξύ τους και έχουν κοινό παρανομαστή την ραγδαία φθορά του Αλέξη Τσίπρα που αποτελεί το μοναδικό “χαρτί” του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού, που τα πήγαν άριστα μέχρι πρότινος, βρίσκονται σε δύσκολη θέση διαπιστώνοντας ότι θέματα που έχουν να κάνουν με την διαπλοκή όπως οι άδειες των καναλιών αλλά και ανθρωπιστικού χαρακτήρα όπως το προσφυγικό, που ευελπιστούσαν σε πολιτικά οφέλη, τελικώς καταγράφουν ζημίες για την κυβέρνηση. Εκεί που φαίνεται να αποδίδει, εν μέρει, η επικοινωνιακή τους προσπάθεια είναι στον περιορισμό της επιταχυνόμενης δυναμικής του νέου προέδρου της ΝΔ χωρίς όμως, κι εδώ, να καταγράφονται εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα εις βάρος του αυξάνει τη διαφορά αποδοχής στην κοινωνία από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Επί πλέον ο μεγάλος πονοκέφαλος του επιτελείου του πρωθυπουργού είναι οι αστάθμητοι παράγοντες από την αρνητική πορεία της οικονομίας μηδέ εξαιρουμένης, ακόμη, και της χρεοκοπίας, του προβλήματος των προσφύγων και μεταναστών που μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας που οσονούπω θα μπορούσε να μπει εκ νέου στο τραπέζι των Ευρωπαίων.

 

Το κλίμα στο Μαξίμου είναι βαρύ αφού λίγους μόλις μήνες από τη νικηφόρο εκλογική διαδικασία του Σεπτέμβρη διαπιστώνουν ότι η φθορά είναι ραγδαία. Τα όπλα της κυβέρνησης φαίνεται να μην είναι αποτελεσματικά. Το μοναδικό που ελπίζουν ότι μπορεί να αποδώσει και να λειτουργήσει σαν εργαλείο που αποτρέπει την ελεύθερη πτώση είναι η χαρισματική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, γι αυτό και εμφανίζεται είτε με ομιλίες, είτε με συνεντεύξεις όπως τη Δευτέρα στον Χατζηνικολάου, επιστρατεύοντας την άνεση της μη αληθείας και το ταλέντο της σκηνικής παρουσίας. Όμως γνωρίζουν καλά πως οι πυκνές αυτές εμφανίσεις που κρίνονται αναγκαίες είναι σαν τα αντιβιoτικά που όταν τα παίρνεις αλόγιστα ο οργανισμός συνηθίζει και δεν αποδίδουν ενώ παράλληλα δημιουργούν προβλήματα σε όργανα ζωτικής σημασίας…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author

   iPorta.gr 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Χαμόγελο, της Μαρίας Αναγνωστοπούλου
13015010_1702285126710866_1926565307_n.jpg
Το δικό μου ελάφι, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: “Ακόλαστες εσπερίδες” , της Ελένης Λαδά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.