ΕΥ ΖΗΝ

Συνταγή για πολλά ”Μμμμμμ”, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Spread the love

 

Αλέξανδρος Μπέμπης

  Αν υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει στην τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής της συμπαθέστατης κ.Ψυχούλη είναι ο τρόπος που κάνει ”Μμμμμμμ” όταν δοκιμάζει το φαγητό που έφτιαξε ο καλεσμένος της.

Πιστεύω ότι το κάνει με την ψυχή της και όχι από τακτ.

Ιδού λοιπόν μια συνταγή, που δέχθηκα όμως εγώ ομοβροντία ”Μμμμμμμ” από τους καλεσμένους μας την περασμένη Καθαρή Δευτέρα.

Μια συνταγή που προέκυψε εντελώς τυχαία, όταν διαπιστώσαμε με τη συμβία ότι θα μας περίσσευαν υλικά.

 

ΥΛΙΚΑ

 

Τρία φρέσκα καλαμάρια.

25-30 μύδια (χωρίς τα καύκαλα).

Τρία κομμάτια στήθος γαλέο δροσίτη.

Μια μεγάλη πατάτα.

Ελαιόλαδο.

Δυόσμο.

Ελάχιστο αλάτι.

Η συνταγή δεν χρειάζεται νερό.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι στρώνουμε πρώτα τα μύδια και την πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια.

Κατόπιν βάζουμε τον γαλέο και από πάνω τα καλαμάρια κομμένα σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 4×4 το σώμα και τα πλοκάμια στα 3 εκατοστά (καλά τώρα, μη πάρετε και υποδεκάμετρο).

 

Πασπαλίζουμε τον δυόσμο και το αλάτι και περιχύνουμε το λάδι.

Καπακώνουμε και μόλις πάρει βράση μειώνουμε την εστία στο ελάχιστο.

Δεν χρειάζονται περισσότερα από 20 λεπτά.

Το μυστικό της επιτυχίας που προκάλεσε τα πολλά ”Μμμμμμ” είναι στα μικρά κομμάτια της πατάτας που απελευθερώνοντας το άμυλο δημιουργείται μια νοστιμότατη πηχτή σάλτσα.

 

Καλή σας απόλαυση και με την ευκαιρία να ευχηθούμε στην κ.Ψυχούλη να έχει επιτυχημένο και νόστιμο γάμο και να επανέλθει γρήγορα στις οθόνες μας. Ο σύζυγος μπορεί να περιμένει, εμείς όχι.

 

Υ.Γ. Στα αχνιστά θαλασσινά χρησιμοποιώ πάντα θυμάρι.Δεν είχα.Από τα υπόλοιπα επέλεξα τον δυόσμο και μου ”βγήκε”.

SHARE
RELATED POSTS
14064107_10154409559733407_5990837340522625419_n.jpg
Βίκυ Μοσχολιού 23 Μαΐου 1943 – 16 Αυγούστου 2005
“Thanks for nothing Ponty”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Δημήτρης Ι. Μπρούχος: Ας ξανασυστηθούμε πριν συναντηθούμε!
2 Σχόλια
  • Κομπάρσος
    26 Φεβρουαρίου 2015 at 07:34

    Αυτό φαίνεται οτι είναι φαγητό με … κάκαλα (με την απουσία του “υ” στο οποίο προφανώς αναφέρεται ο Γεροτάσος), έστω και άν προσωπικά δέν συμπαθώ τα μύδια.

  • Γεροτάσος
    26 Φεβρουαρίου 2015 at 06:59

    Δηλαδή ἄν ὁ γαλέος δέν εἶναι δροσίτης, νά μήν προχωρήσω στό μαγείρεμα;

    ΥΓ Εὐτυχῶς πού εἶπες “καύκαλα”. Ἡ ἀπουσία ἑνός καί μόνον γράμματος θά ἄλλαζε ἄρδην τό νόημα καί τήν γεύση…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.