Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνεργασία Δημάρχου Ρόδου με την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Συνεργασία Δημάρχου Ρόδου με την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Η συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου σε σειρά θεμάτων που αφορούν κατά κύριο λόγο τη Μεσαιωνική Πόλη, αλλά και τη βελτίωση της εμφάνισης της πόλης της Ρόδου συνολικά, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με την πρόεδρο του Συλλόγου, γνωστή αρχαιολόγο κ. Μαρία Μιχαλάκη- Κόλλια, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου, του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μιλτιάδη Παγκά.
Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάζει η Μεσαιωνική Πόλη, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπως η, παρά τις απαγορεύσεις, κυκλοφορία, εστίασε η κ. Κόλλια.

Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του δήμου σε δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, αρχής γενομένης από την εκδήλωση στις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη (στη συμβολή των οδών Μιχ. Πετρίδη και Κων. Τσαλδάρη), που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαϊου 2015, μία ημέρα πριν την 18η Μαϊου, Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.
Επίσης συζητήθηκε και άλλη μία σημαντική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι, όπου θα παρουσιασθεί η αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του Μόντε Σμιθ, η οποία θα αναδείξει την Αρχαία Ακρόπολη, το Αρχαίο Στάδιο και άλλα σημαντικά μνημεία στο λόφο του Αγίου Στεφάνου.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε την κ. Κόλλια ότι «η δημοτική αρχή συμβάλλει, με κάθε δυνατό τρόπο, σε όλες τις δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Αρχίζουν οι εργασίες στη Ροδιακή Έπαυλη. Ξεκινά η μεταφορά της Ροδιακής Βιβλιοθήκης
7 Αυγούστου: εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου “Άγιος Εφραίμ”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.