Πόρτα στη Ψυχολογία

Συνδέονται ρατσισμός και χαμηλό I.Q.

iq.jpg

 

 

 

 

 iq.jpg

 

 

 

 

Συνδέεται το I.Q. μας με το ρατσισμό; Και αν ναι, πώς και γιατί;

 

 

Οι γνωστικές ικανότητες πρέπει να υπολογίζονται, όταν μιλάμε για συμπεριφορές προκατάληψης και ρατσισμού. Το Psychological Science εξέτασε τα αποτελέσματα από πολλές έρευνες και κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Οι πρώτες αναλύσεις σε μεγάλο δείγμα ανθρώπων που έγιναν στη Μ. Βρετανία, έδειξαν πως όσο πιο χαμηλό το I.Q στην παιδική ηλικία, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες το άτομο ως ενήλικας να παρουσιάσει ρατσιστική συμπεριφορά, κλίση προς συντηρητικές ιδεολογίες, προκαταλήψεις και αντιστάσεις κατά των κοινωνικών αλλαγών.

 

 

Δεύτερες αναλύσεις μεγάλης κλίμακας σε δείγμα ανθρώπων από τις ΗΠΑ, έδειξαν πολύ φτωχά και αφηρημένα επιχειρήματα ενάντια στην ομοφυλοφιλία, κάτι που όπως υποστηρίζουν προκαλείται τόσο από τον αυταρχισμό όσο και από τα χαμηλά ποσοστά της επικοινωνίας των ομάδων.

 

Σε όλες τις αναλύσεις οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη το μορφωτικό επίπεδο και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των ανθρώπων που εξέτασαν. Γιατί όμως οι άνθρωποι με χαμηλότερο I.Q. έλκονται από τέτοιες ιδεολογίες; Διότι έχουν αυστηρή δομή. Και η αυστηρή τάξη και κανόνες καθιστούν πιο εύκολο το να κατανοήσει και να λειτουργήσει ένας λιγότερο ευφυής άνθρωπος μέσα σε έναν τόσο περίπλοκο κόσμο.

 

doctv.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το χρυσό παρόν, της Στέλλας Κουτρή
Ας υπερβούμε τη σύγκρουση συμφερόντων και…, του Δρος Αναστάσιου Πλατή
Το φλερτ των Χριστουγέννων! Μια αποκαλυπτική έρευνα…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.