Πόρτα στην Πολιτική

Συνάντηση Στουρνάρα – Θεοδωράκη σήμερα στις 9:00πμ για την αναταραχή στις τράπεζες

Spread the love

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα θα έχει στις 9 το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες και την οικονομία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

 

Η Βουλή έχει ανάγκη από ριζική ανανέωση

 

Την ανάγκη να ανανεωθεί το πολιτικό μας σύστημα με ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής αλλά πετυχημένοι στη ζωή εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Λαμπράκο. Στη συνέντευξη συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από τέσσερα περιφερειακά κανάλι, με το «Super-Β» της Πάτρας, το «Center TV» από τη Μακεδονία Θράκη, το «TV Creta» από την Κρήτη και το «Βήμα Τηλεόραση» από τα Γιάννενα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Επικεφαλής του Ποταμιού τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, για:

 

Για τις ιδεολογίες

 

Οι ιδεολογίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σημασία. Οι ιδέες όμως έχουν αφού για να υπερασπίζεσαι κάποιες ιδέες, και ανθρώπους, μπαίνεις στην πολιτική. Αλλά οι ιδεολογίες, με την έννοια που τις χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν είμαι κεντροαριστερός, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ας πούμε. Δεν είμαι κεντροδεξιός, όπως είναι κάποιοι φασίστες στη Νέα Δημοκρατία που λένε ότι είναι κεντροδεξιοί για να το απαλύνουν λίγο την πραγματικότητα. Το Ποτάμι είναι σαφές ότι είναι ένα κόμμα που έχει γερές βάσεις στο κέντρο των αλλαγών. Τα σημαντικά θέματα αυτή τη στιγμή είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας, οι μεγάλες αλλαγές και η προοδευτική κατεύθυνση.

 

Για τους μισθούς

 

Ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί, ενώ υπάρχουν και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Κατεβάσαμε ακόμη περισσότερο τον μισθό των νέων σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους. Ο μισθός του νέου, ο κατώτατος μισθός δηλαδή, πρέπει να είναι ίδιος με των άλλων εργαζόμενων. Οι ελαφρύνσεις στην απασχόληση των νέων πρέπει να αφορούν κυρίως το ασφαλιστικό κι όχι τον μισθό. Εμείς λοιπόν λέμε ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, αλλά σε συνάρτηση με την δύναμης της οικονομίας τη συγκεκριμένη στιγμή.

 

Για την ανεργία

 

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν έχει μία λύση. Όλες οι λύσεις συνδυάζονται με τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Το μοντέλο Σαμαρά – Βενιζέλου έλεγε ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει λιτότητα, ώστε να υπάρχει ανεργία, και ότι μέσα από μια κατάσταση ημικαταστροφής της χώρας θα έρθει κάποια στιγμή η ανάταση. Μετά, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει «προσλήψεις στο δημόσιο». Θα πούμε λοιπόν στον συνταξιούχο να πάρει λιγότερα λεφτά σύνταξη, για να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς που θα προσληφθούν; Εμείς είμαστε το Κίνημα που δε φοβάται να πει τις λέξεις, «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα».

 

Για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος

 

Η Βουλή έχει ανάγκη από ριζική ανανέωση. Καθαρά και καινούργια πρόσωπα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο το καινούργιο, μπορεί να είναι και το έμπειρο. Δεν εννοώ τον έμπειρο πολιτικά, δηλαδή τους προηγούμενους υπουργούς, αλλά κάποιους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν ανακατευτεί με την πολιτική αλλά να είναι πετυχημένοι σε αυτό που κάνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διοικήσει, ο καθένας στον τομέα του, και τα έχουν φέρει εις πέρας με επιτυχία. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε.

 

Για το κυβερνητικό μοντέλο της επόμενης μέρας

 

Η κυβέρνηση που θέλουμε εμείς έχει 20 υπουργούς. Με ευχάριστη έκπληξη είδα ότι ο κύριος Τσίπρας τώρα τελευταία όλες αυτές τις συγκεκριμένες επισημάνσεις που κάναμε τον Οκτώβριο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τις έχει βάλει τώρα στο πρόγραμμά του. Είπε όχι αναπληρωτές υπουργοί, λίγα υπουργεία, κάθετη ευθύνη. Το είπε με καθυστέρηση αλλά σημασία έχει ότι τελικά το είπε.

 

Για την περιφερειακή ανάπτυξη

 

Ένα από τα πολλά μεγάλα λάθη του πολιτικού συστήματος είναι ότι όλα τελειώνουν κάπου στο Κολωνάκι ή το Σύνταγμα. Δεν μπορούν τα πράγματα να εξελίσσονται ερήμην της περιφέρειας. Εμείς λέμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβερνητικής δραστηριότητας πρέπει να εξελίσσεται στην περιφέρεια και ότι πολλά υπουργεία δεν πρέπει να είναι στην Αθήνα. Πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι ο άνθρωπος της περιφέρειας είναι συνώνυμο της ανάπτυξης και αυτό πρέπει να συνοδευτεί με πολλές άλλες αποφάσεις. Για παράδειγμα, θέση του Ποταμιού είναι ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ πρέπει πάνε στην περιφέρεια.

 

Για την ελληνική Δικαιοσύνη

 

Το θέμα της Δικαιοσύνης δεν θέλω να το χειριστεί κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν θέλω να το χειριστεί και κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και κάποιος από το επιτελείο μου. Το θέμα της δικαιοσύνης είναι πρωταρχικό θέμα, αφού δεν υπάρχει ισονομία και έτσι ο πολίτης έχει την αίσθηση ότι είναι ξεκρέμαστος. Αυτή τη σημαντική προσωπικότητα που θα έπρεπε να είναι υπουργός Δικαιοσύνης την έχουμε βρει, αλλά δεν μπορώ ακόμη να σας την αποκαλύψω.

 

SHARE
RELATED POSTS
Υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης, ο δικός μας! Και δυο σκίτσα αφιερωμένα, του Γιώργου Σαράφογλου
Ποιοί διαψεύστηκαν;, του Γιάννη Πανούση
10407497_1377364085898996_5389181644492382529_n.jpg
Το απύθμενο θράσος του κ. Φίλη, του Γιώργου Μαυρωτά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.