Πόρτα στην Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών

28-170817kotzias13.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-170817kotzias13.jpg

 

 

 

Παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας της ΕΕ με την Τουρκία. Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που διεξάγεται από το πρωί στη Βαλέτα της Μάλτας. Μία «άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση» όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους, που δίνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

 

«Καταλήξαμε ότι δεν θέλουμε να σπάσουμε αυτή τη σχέση», είπε ο κ. Κοτζιάς, εμφανώς ικανοποιημένος από την συμφωνία που προέκυψε και δικαιώνει τη θέση που έχει επανειλημμένα εκφράσει η ελληνική διπλωματία. «Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε, αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι το μήνυμα που θα πάρει η Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών».

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε στους ομολόγους του ότι η Τουρκία είναι μία χώρα προβληματική στις διεθνείς σχέσεις και συνέστησε την προσοχή να μην παρασυρθεί η ΕΕ από τυχόν αφορμές που θα δώσει η Τουρκία, όπως π.χ. η υιοθέτηση της θανατικής ποινής, προκειμένου να επιρρίψει η Άγκυρα στις Βρυξέλλες την ευθύνη για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Γιώργος …πήρε το όπλο του!, του Γιάννη Σιδέρη
Πάλι στέρεψε το χρήμα εν όψει συνταξιούχων…, του Γιώργου Αρκουλή
O γραβατωμένος γάτος, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.