Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πλήγμα για το ΚΙΝΑΛ στα Δωδ/σα. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Νικητιάδης

Spread the love

Με αφορμή την μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής  στην Δωδεκάνησο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Αποδεχόμενος την πρόσκληση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, είχα δηλώσει ότι «συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα με το βλέμμα στραμμένο και την καρδιά μονίμως εγκαταστημένη στα νησιά μας….». Η τιμητική πρωτιά σε σταυρούς των συμπατριωτών μου στα Δωδεκάνησα ήταν μια δικαίωση του αγώνα που έδωσα για να μπουν στο δημόσιο διάλογο των Ευρωεκλογών βασικά αιτήματα των νησιωτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεώρησα λοιπόν ευνόητο ότι ο αγώνας για να έχουν τα νησιά μας φωνή, οφείλει να συνεχιστεί με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών. Το κάλεσμα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, για ‘‘συστράτευση και ενότητα’’ και η παραίτηση του Β. Χατζηγιακουμή από την υποψηφιότητα του, κατέστησε την συμμετοχή μου αυτονόητη για την ισχυροποίηση της παράταξης. Προφανώς, τα αυτονόητα πολύ εύκολα εξελίσσονται σε αδιανόητα και οι λέξεις ‘‘συστράτευση και ενότητα’’ λειτουργούν κατά περίπτωση. Ευτυχώς για τη χώρα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι λαμβάνει τέλος η 5ετής ταλαιπωρία της, με την «Πρώτη φορά Αριστερά».

Η Εθνική συνεννόηση ωστόσο, αποτελεί πάντοτε όρο αν θέλουμε η πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά. Αυτό ακριβώς καθιστά αδήριτη την ανάγκη να ενισχυθεί ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος. Ένα ενισχυμένο Κίνημα Αλλαγής, θα μπορούσε να ισορροπήσει τις πολιτικές εξελίξεις θετικά, για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας μας. Ένας στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελούσε μία σαφή θετική εξέλιξη.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με το βλέμμα πάντα στραμμένο και την καρδιά μονίμως εγκατεστημένη στα νησιά μας. Τα νησιά μας που χρειάζονται φωνή και φοβάμαι ότι δύσκολα θα αποκτήσουν με όσα συμβαίνουν. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του αποκλεισμού μου από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, προτιμώ επι του παρόντος να σιωπήσω. Θα επανέλθω ωστόσο, μετά τις Εθνικές εκλογές».

SHARE
RELATED POSTS
PANIGIRI13.png
Ροδίων Παιδεία-13ο Πανηγύρι της Επιστήμης
418915_3952840793880_925354428_n.jpg
Κρίσεις υποστρατήγων: αποστρατεύτηκε ο Στρατηγός της 95 ΑΔΤΕ κος Κωνσταντίνος Ματζάκος
04-21411117934038.jpg
Ν. Παππάς: Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαστημική πολιτική

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.