Αθλητικά/Αθλητισμό

Σύλλογος μεγάλος!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Αρκουλής

 

 

 

 

 

panathinaikos-panathinaikos-10550823-600-364.jpg

 

 

 

«Βαρεθήκαμε τα λόγια. Περιμένουμε πράξεις». Με αυτό το λιτό μήνυμα στοιχειοθετήθηκε το ανακοινωθέν – θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με την δήλωση του υφυπουργού Κοντονή περί αποχώρησης όσων παραγόντων έχουν ‘πάρε δώσε’ με την δικαιοσύνη, πριν την δίκη τους. Φοβάμαι πως –για Παναθηναϊκό- δεν είναι η στιγμή να μείνουμε στις δηλώσεις εντυπώσεων, διότι αυτό το ‘περιμένουμε πράξεις’, θα μπορούσε να το φωνάξει (στον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του) κάθε οπαδός της ιστορικής πλην ιμιτασιόν πλέον ομάδας.

Πάει καιρός που ο επίσημος Παναθηναϊκός φωνάζει για έλλειψη ισονομίας στο πρωτάθλημα, για άθλιες διαιτησίες (και έχει δίκιο), εντούτοις, φαίνεται πλέον καθαρά ότι δεν έχει δυνάμεις να εκμεταλλευτεί την δικαιοσύνη αν και όταν αυτή εμφανιστεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και το ότι δεν έχει δυνάμεις, φάνηκε καθαρά για μία ακόμη φορά το Σαββατόβραδο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Ο Παναθηναϊκός, ομάδα που φιλοδοξεί να κατακτήσει την δεύτερη θέση (παρόντος Μαρινάκη, και η δεύτερη θέση ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ είναι!), ρεζιλεύτηκε από την ομάδα της Ξάνθης στην έδρα του, χάνοντας κάθε δικαιολογία που θα αποτελούσε δεκανίκι στις επιλογές τόσο του προέδρου όσο και κάποιου προπονητή (άνεργου στην πατρίδα του) ονόματι Στρα-Π-ατσόνι.

Θα μου πείτε ότι ο Παναθηναϊκός κλείνει την χειμερινή μεταγραφική του ενίσχυση εντάσσοντας εννιά νέους ποδοσφαιριστές στο “Απίλιον”! Εντάξει! Με τους ρυθμούς που ετοιμάζονται οι νέοι παίκτες του ‘τριφυλλιού’, ενδέχεται να βοηθήσουν την ομάδα τους στην θερινή ετοιμασία για την προσεχή περίοδο. Να θυμηθούμε μόνο τον ακριβοπληρωμένο Εσιέν…

 

Οσο για τον Σεμπάστιαν Λέτο, φοβάμαι πως δύσκολα θα “βγάλει τα λεφτά του” τον προσεχή ενάμιση χρόνο (τόσης διάρκειας συμβόλαιο υπέγραψε), αφού θεωρείται απίθανο ν’ αποδειχτεί σούπερμαν. Σημειώνεται ότι ουσιαστικό ποδόσφαιρο έχει να αποδώσει από τότε που άφησε τον Παναθηναϊκό.
Και επειδή καλό είναι να προσφέρει κανείς και κάποιο καλό λόγο για τον νικητή της αναμέτρησης, θα πω μόνο τούτο.

 

Πριν μερικές εβδομάδες, μετά από αρνητικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη, κάποιες γραφίδες προεξοφλούσαν απομάκρυνση του προπονητή κλπ. Τότε, ο επιτυχημένος εισαγωγέας αυτοκινήτων Πανόπουλος βγήκε με αποφασιστική δήλωση και είπε: «Ο προπονητής μας δεν αλλάζει έστω και αν μας ρίξει δύο κατηγορίες».

 

Κάτι που ούτε καν είχε σκεφθεί (ή τολμήσει) ο Γιάννης Αλαφούζος, όταν σχεδόν σύσσωμος ο Τύπος θεωρούσε σίγουρη την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου. Φοβάμαι πως ο τελευταίος αργά το βράδυ του Σαββάτου πήρε την εκδίκησή του (αν και είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα το εκφράσει φανερά γιατί είναι καλός χαρακτήρας και χαμηλών τόνων…)

 

Κάτι ακόμη για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Διάβασα σε οικονομική στήλη ότι ‘ψάχνει για επενδυτή προκειμένου να ενισχύσει τον τηλεοπτικό Σκάϊ’ κλπ. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο ζόρικα από το ποδόσφαιρο, αφού οι επιλογές είναι εξαιρετικά ακριβές και ιδού που δεν αποδίδουν. Το κανάλι του Αλαφούζου, ήταν και παραμένει στην “ουρά” της βαθμολογίας τηλεθέασης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν ο Αρης, ο Μπάμπης, ο Παύλος, ο Παντελής και η σινιέ Σία…

 

 

  * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ανίκανοι υπεύθυνοι, του Γιώργου Αρκουλή
Οι ειδικοί αποφάσισαν!, του Γιώργου Αρκουλή
Δύσκολες ώρες για ασήμαντους, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.