Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στους 28 οι νεκροί στο Φαρμακονήσι-Μεταξύ αυτών 4 βρέφη και 10 παιδιά

4515-744x496.jpg
Spread the love

 

 

 

4515-744x496.jpg

 

Στους 28 έχουν ανέλθει οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, που έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανετράπη τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.

 

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

 

Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αναγραμματισμός, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ερωτήματα αναπάντητα ή όχι;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Πόσο απέχει το ΑΕΠ απο το Διάστημα;, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.