Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στο Νεστορίδειο δωρεά έργων από την σύζυγο του Βάλια Σεμερτζίδη- Ευχαριστίες Δημάρχου Ρόδου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

 

 

Ευχαριστίες για τη δωρεά έργων του Βάλια Σεμερτζίδη.

Συνάντηση της συζύγου του Βάλια Σεμερτζίδη με το Δήμαρχο.

Τη σύζυγο του χαράκτη και ζωγράφου Βάλια Σεμερτζίδη, που έζησε στη Ρόδο και εμπνεύστηκε απ΄ αυτήν τιμώντας την με τα έργα του, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος είχε εγκάρδια συζήτηση με την κ. Καλλιρρόη Σεμερτζίδου ως συνέχεια του τιμητικού αφιερώματος που διοργάνωσε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τιμώντας τη μνήμη του Βάλια Σεμερτζίδη.

Στην ίδια εκδήλωση η κ. Καλλιρρόη Σεμερτζίδου ανακοίνωσε τη δωρεά έργων του σπουδαίου εικαστικού στο Δήμο Ρόδου.

Ο κ. Χατζηδιάκος στο ίδιο πλαίσιο του χαιρετισμού του στα εγκαίνια της Έκθεσης, αναφέρθηκε στον Βάλια Σεμερτζίδη και την αγάπη του στη Ρόδο που τον έκανε να παρουσιάσει έργα τα οποία συνδυάζουν τη λαϊκή παράδοση και την αλληλεξάρτηση της φύσης με τον άνθρωπο.

Η κ. Σεμερτζίδου ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδιάκο για την τιμή στη μνήμη του συζύγου της και ενημερώθηκε από τον ίδιο για τους σχεδιασμούς του Δήμου Ρόδου τόσο σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της Πινακοθήκης όσο και τους σχεδιασμούς για το Νεστορίδειο όπου θα φιλοξενηθούν τα έργα που η ίδια ανακοίνωσε χθες (Τετάρτη) ότι θα δωρίσει στο Δήμο Ρόδου.

«Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Ρόδου, τόνισε ο δήμαρχος θα μπορούν να επισκέπτονται και να θαυμάζουν τα έργα που θα εκτίθενται μόνιμα στο χώρο που θα φέρει το όνομα του ζωγράφου Βάλια Σεμερτζίδη».

 

SHARE
RELATED POSTS
Ας σταματήσει το λιβανιστήρι για χρηματοδοτήσεις της ΠΝΑι στο Δήμο μας. Ό,τι επιβάλλεται να εγκρίνει, το κόβει, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Mitsis Alila Resort & Spa στη Ρόδο και το 7ο Ετήσιο Συνέδριο Destination Wedding Planners στις 17 Σεπτεμβρίου 2019
Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, του Προστάτη Στρατού Ξηράς από την 95 ΑΔΤΕ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.