Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Ιστορία

Για την απεργία της 1ης Μαΐου από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο

Spread the love

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων.

Η φετινή επέτειος της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η διάσπαση του συνδικαλιστικού χώρου, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων, η διείσδυση των  κεφαλαίων και των επιχειρηματιών με τη μορφή Δούρειου Ίππου στις τάξεις των εργαζομένων αλλά κυρίως η διάβρωση των συνειδήσεων αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την απενεργοποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Κατακτήσεις εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, δίκαιη αμοιβή μετά από πολύχρονους αγώνες, συνθλίβονται, αφενός μεν από σκληρές αντεργατικές πολιτικές, αφετέρου από τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων.

Δεν χωρά αμφιβολία, πως η εποχή που βιώνουμε φέρνει μαζί της μεγάλες προκλήσεις. Είναι χρέος όλων μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις αυτές, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αγωνιστικότητας ως απάντηση στις σειρήνες του εκμαυλισμού.

Μόνο με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

SHARE
RELATED POSTS
15578707_1534771719896821_4982111759584025348_n.jpg
Βλαντ Γ΄ Δρακούλ ή Παλουκωτής: Ποιός ήταν στ’ αλήθεια;, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
Επτά καίρια σημεία αλλαγής στρατηγικής των Ενόπλων Δυνάμεων: Ξεκινώντας από την ανάγκη μιας αξιόπιστης και στιβαρής ηγεσίας των ΕΔ, του Μιχαήλ Κωσταράκου [Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ]
Ποτέ ξανά Πόλεμος-100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.