Υγεία

Στην παραλία με καλή διάθεση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

 

 

 

Ωραίο το διάβασμα στην παραλία ή ηλιοθεραπεία- αυτή με μέτρο και προυποθέσεις- αλλά μπορείτε να εκμεταλλευθείτε το χρόνο σας αποδοτικότερα. Και να πως:

 Περπατήστε γρήγορα κατά μήκος της ακτής με το νερό έως τα γόνατα. Αν βαδίζετε κόντρα στο κύμα, ακόμα καλύτερα για τους μύες των ποδιών σας. Είναι μία ευεργετική άσκηση για προβλήματα ευρυαγγείας αλλά και κυκλοφορικά προβλήματα των κάτω άκρων.

 Κάντε αμμόλουτρα! Βεβαιωθείτε όμως ότι η άμμος είναι καθαρή. Οι πιθανότητες μειώνονται αν βρίσκεστε σε πολυσύχναστη παραλία ή κοντά σε οικιστική περιοχή. Τα αμμόλουτρα, με άμμο βρεγμένη από τη θάλασσα, ενδείκνυνται για τους πόνους, αλλά και για την κυτταρίτιδα σε μηρούς και γόνατα.

 Το θαλασσινό νερό, γύρω στους 25°C, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, γιατί αυτή η θερμοκρασία διευκολύνει την διείσδυση των φυσικών και χημικών του ιδιοτήτων στο ανθρώπινο σώμα. Χάρη στα άλατα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, δρα ενάντια στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

 Μην μουλιάζετε μέσα στο νερό αλλά κολυμπήστε! Το σώμα θα γυμναστεί και η μυϊκή μάζα σας θα τονωθεί. Δεν θα χάσετε κιλά αλλά θα πάρετε πόντους στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

 Τα μπάνια στη θάλασσα βοηθούν και σε προβλήματα αϋπνίας, χρόνιας κόπωσης και έντονου στρες.

 Η θαλάσσια αύρα βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι αποτελεσματική σe κρίσεις άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας.

 

SHARE
RELATED POSTS
Δρ Δέσποινα Κατσώχη: οι ελιές στο σώμα μας
Πώς θα ενισχύσω το ασβέστιο μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η επόμενη μέρα στον καρκίνο του προστάτη -Τι είπε στην διημερίδα η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.