Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Στην μνήμη Chuck Berry του Βαγγέλη Παυλίδη

  

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

CHUCK-BERRY.jpg

 

 

 

Ήθελα κάτι να γράψω για τον “Chuck Berry” απο την μέρα που πέθανε, στις 18 του Μάρτη. Μεσολάβησαν όμως διάφορα άλλα και μόλις τώρα βρίσκω την ευκαιρία.


Θα ήταν ίσως αρκετό να αναφέρω τα λόγια του John Lennon: Αν προσπαθούσες να δώσεις ένα άλλο όνομα στο ροκ εντ ρολ θα μπορούσες να το πεις Τσακ Μπέρυ.

Για όσους όμως δεν ξέρουν ο Charles Edward Anderson “Chuck” Berry, κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχογράφος υπήρξε ένας απο τους πρωτοπόρους του ροκ εντ ρολ, με τεράστια επίδρασή πάνω στην μουσική ροκ.

Πολυβραβευμένος,ήταν μεταξύ άλλων από τους πρώτους που αναδείχτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame επειδη “έβαλε τα θεμέλια όχι μόνο για τον ήχο αλλά και για την στάση του ροκ εντ ρολ”, ενώ το 2004 ήταν τέταρτος στην λίστα των 100 μεγαλύτερων καλλιτεχνών του Rolling Stone Μagazine.

Απο το 1948 έως το 1955 ο Chuck Berry εργάστηκε ως επιστάτης σε εργοστάσιο, φωτογράφος, ξυλουργός και εκπαιδεύτηκε κομμωτής, ενώ παράλληλα ξεκινούσε την καριέρα του ως μουσικός.

Ποια η σχέση του με το φαγητό; Ο Chuck Berry λάτρευε την Ινδική κουζίνα, τόσο που όσο μπορούσε και ήταν δυνατο επέλεγε το μέρος όπου θα εμφανιζόταν σε σχέση με το πόσο κοντά ήταν σε κάποιο Ινδικό εστιατόριο. Λέγεται πως αυτος ήταν ο λόγος που εμφανιζόταν τόσο συχνά στο Nottingham Royal Concert Hall, στη δεκαετία του ’90. Από τα καμαρίνια η πόρτα έβγαζε κατ’ ευθείαν σ’ ένα Ινδικό εστιατόριο. Εκεί, ο Berry έτρωγε πριν την παράσταση κι ύστερα, απο την σκηνή, συνιστούσε το εστιατόριο στο κοινό του κάνοντας πλάκα και λέγοντας αστεία με κάρυ.

You know, my temperature’s risin’
and the jukebox blows a fuse
My heart’s beatin’ rhythm
And my soul keeps on singin’ the blues
Roll over Beethoven and tell Tchaikovsky the news”

-Chuck Berry, Roll Over Beethoven

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ξενοδοχείο των Ρόδων, Καλλιθέα και Χούντα, του Βαγγέλη Παυλίδη
Αυγά α λα Άινστάιν – Eggs à la Einstein, του Βαγγέλη Παυλίδη
Σκίτσα Β. Παυλίδη παντού εναντίον πάσης φύσεως χυδαιότητας, της Τζίνας Δαβιλά [εικόνες]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.