Πόρτα στον Κόσμο

Στη χρονιά που έρχεται, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Spread the love

 

Εκτός της σημερινής, μένουν λίγες μέρες και η χρονιά τελειώνει. Μια άλλη, καινούρια θα την διαδεχτεί, αδιάφορη για το τί αισθάνεται ο καθένας, τι προβλήματα έχει, αν είναι μόνος, ανήμπορος, απελπισμένος, ετοιμοθάνατος, ή αν αντίθετα πετά από χαρά, είναι ερωτευμένος, ετοιμάζεται να παντρευτεί, να γίνει γονιός ή παππούς.

Η ζωή τραβά την ανηφόρα, λέει ένα γνωστό τραγούδι. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Η ζωή στον πλανήτη συνεχίζει να κυλά, να ανανεώνεται, να αλλάζει, ανάλογα με τις εποχές.

Αλλά, ο άνθρωπος είναι το μόνο της πλάσμα που αρνείται να ακολουθήσει τους ρυθμούς του σύμπαντος. Είναι περίεργο, αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον πάνω στον πλανήτη μας που έχει τα πλεονεκτήματα της ομιλίας και της σκέψης. Κι όμως. Είναι το μόνο πλάσμα που βρίσκεται απομονωμένο, έχει αναπτύξει εχθρικά αισθήματα για το περιβάλλον που ζει και αναπνέει. Είναι το μόνο πλάσμα που σκοτώνει για ευχαρίστηση ή για άσκηση εξουσίας και όχι για να χορτάσει την πείνα του. Είναι το μόνο πλάσμα που καταστρέφει το περιβάλλον για το εφήμερο κέρδος, χωρίς να κάνει τον κόπο να σκεφτεί τις επιπτώσεις των πράξεών του.

 

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω αναφέροντας όλα τα αρνητικά του ανθρώπου, γιατί θα γεμίσουν πολλές σελίδες. Θα αρκεστώ μόνο στα παραπάνω. Άλλωστε, ο λόγος που σας μελαγχολώ, είναι να για να σας κάνω να ξεκουνηθείτε. Να σκεφτείτε πόσο μοναδικά πλάσματα είμαστε, πόσο καλό μπορούμε να κάνουμε όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε σοβαρά. Όταν σκεφτούμε και όταν επικοινωνήσουμε με τους συνανθρώπους μας. Όταν χρησιμοποιήσουμε σωστά τα χαρίσματα που μας ξεχωρίζουν από τα ζώα. Όταν αποφασίσουμε να είμαστε φωτεινοί άνθρωποι.

 

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλο τον κόσμο, να βάλει τα πρώτα λιθαράκια της διαφοράς τη χρονιά που έρχεται, να ξεκινήσει υψώνοντας το ανάστημά του με μια μεγάλη δήλωση: είμαι άνθρωπος. Και μετά, να προσπαθήσει να το αποδείξει. Με πράξεις.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ειρήνη, υγεία, αγάπη και πίστη ότι όλα τα μπορούμε!

Δήμητρα Παπαναστασοπούλου

SHARE
RELATED POSTS
…κι όπου φύγει-φύγει! – …the hell outa here!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Bad Dog! – Κακό Σκυλί! του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Οι Φόροι στην Φόρα!, του Γιώργου Σαράφογλου-Trump’s MonopolyTax!, by George Sarafoglou
1 Comment
  • ALEX
    28 Δεκεμβρίου 2014 at 09:05

    P.I.G.S.
    (Peaceful Independent Global Spirit)

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.