Πόρτα στον Κόσμο

Στέλεχος του ΟΗΕ ανακοινώνει την εμπλοκή κυανόκρανων σε νέες υποθέσεις παιδικής κακοποίησης

ohe_57.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

ohe_57.jpg

 

Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο Tony Banbury, υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), την εμπλοκή κυανόκρανων σε νέες υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

 

Ο κ. Bandbury δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του όταν άρχισε να διαβάζει τα ονόματα πέντε χωρών, οι ειρηνευτικές δυνάμεις των οποίων εμπλέκονται στις υποθέσεις. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, κυανόκρανοι από το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και το Κονγκό είχαν βιάσει και κακοποιήσει μικρά παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

 

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την ντροπή που αισθάνονται οι άνθρωποι που εργάζονται για τα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό την ειρήνη και την ασφάλεια όταν τέτοιου είδους κατηγορίες έρχονται στο φως. Ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκονται ανήλικοι, είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί», δήλωσε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Banbury, σεξουαλικές επιθέσεις φέρονται να έχουν κάνει δέκα κυανόκρανοι από το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και το Κονγκό. Το Κονγκό και η Νιγηρία δεν κατάφεραν να διερευνήσουν τις υποθέσεις, επομένως ο ΟΗΕ θα ξεκινήσει την δική του έρευνα.

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Ra’ad Al-Hussein, δήλωσε ότι διεξάγει έρευνες για τέσσερις υποθέσεις που αφορούν στην σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων νεαρών κοριτσιών από Γεωργιανούς και Γάλλους στρατιώτες το 2014 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

 

«Πάρα πολλά από τα εγκλήματα παραμένουν ατιμώρητα, με τους δράστες να απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία. Αυτό απλά φέρνει νέες παραβιάσεις. Τα κράτη έχουν ευθύνη να διεξάγουν έρευνες, να προχωρούν σε συλλήψεις και να διαβεβαιώνονται ότι τα θύματα λαμβάνουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται», δήλωσε.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
“AR 15” το “ήσυχο” πολυβόλο, του Γιώργου Σαράφογλου
w19-73924portugalfire.jpg
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Πορτογαλία για τους 62 νεκρούς από τη δασική φωτιά στη Λεϊρία
System reloaded, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.