Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

“Οι Τιμημένοι Στρατηγοί”, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

Γιώργος Σαράφογλου

 

mayor_kelly.jpg

Πριν λίγες εβδομάδες, εδώ στην Αμερικη είχαμε αιματηρές διαδηλώσεις με κύρια αιτία τον ρατσισμό και κατ’ επέκταση τον ιστορικό ρόλο των Νοτίων κατα τον Αμερικανικό Εμφύλιο του 1860-’65 και των συμβόλων τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η απελευθέρωση των σκλάβων και οι οικονομικές επιπτώσεις αυτού του εγχειρήματος για τους Νότιους ήταν μεγίστης σημασίας. Με λίγα λόγια ήθελαν την διαιώνιση της δουλείας για οικονομικούς λόγους και η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος δεν τους απασχολούσε όπως τους Βόρειους. Οπότε, όσοι ασπάζονται σήμερα τις θέσεις αυτές και τους στρατιωτικούς-πολιτικούς που τις συντηρούσαν, ειναι ρατσιστές.

Πολλοί πολιτικοί έκτοτε έχουν πάρει θέση επί του θέματος και τα αγάλματα “ηρώων” όπως ο στρατηγός των Νοτίων Robert E. Lee, κ.ά. – που στην ουσία πολέμησαν για την διάλυση των Ηνωμένων Πολιτειών – και οι σημαίες τους άρχισαν να αποκαθηλώνονται!

Προχθές ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Στρατηγός ε.α. John Kelly βγήκε και αναφέρθηκε στους τότε διχαστικούς στρατηγούς ως “τιμώμενους στρατιωτικούς”!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για την Τζίνα, του Νίκου Βασιλειάδη
Νέα Υόρκη: Ο σύλλογος της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων, καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας
Αύγουστο 2019: αστρολογικές προβλέψεις, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.