Ανοιχτή πόρτα

Στείλε ένα μήνυμα… σπάσε τα στερεότυπα, της Αναστασίας Φωκά

Αναστασία Φωκά
Spread the love

Αναστασία Φωκά

 

 

 

 

Αναστασία Φωκά

 

 

 

iporta.graids.jpg

 

 

Σε μία σαθρή κοινωνία, με σημαία το ρουσφέτι και το βόλεμα από την πίσω πόρτα, δυστυχώς δεν περιμένεις και πολλά… πόσο μάλλον για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι το AIDS.
Μετά από χρόνια από την εμφάνιση του, και παρ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να βρεθεί η θεραπεία, δυστυχώς παραμένει μία ασθένεια που υπάρχει ανάμεσα μας, δίπλα μας, ίσως και στο ίδιο μας το σπίτι.

Το θλιβερό δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων, για την προφύλαξη από μία νόσο που παραμένει θανατηφόρα τον 21ο αιώνα. Το πιο θλιβερό από όλα, είναι το γεγονός της στιγματοποίησης των ανθρώπων που νοσούν. Αυτή η ταμπέλα που ακολουθεί κάθε άνθρωπο που νοσεί και τον οδηγεί στο περιθώριο. Ένα περιθώριο, με οδυνηρές συνέπειες κυρίως για τον ψυχισμό του, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ακραίες αντιδράσεις, όπως είναι η αυτοκτονία.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Στείλε κι εσύ ένα μήνυμα. Ενημερώσου. Είναι τόσο εύκολο και απλό σήμερα. Αφιέρωσε δέκα λεπτά από το χρόνο σου μα μάθεις. Ευαισθητοποιήσου. Και δώσε ένα τέλος στη βία που ασκείται μέσω της ταμπέλας σε ανθρώπους που νοσούν από AIDS.

Ας στείλουμε μαζί, ένα μήνυμα στο παρελθόν και ας αρχίσουμε σιγά- σιγά, ο ένας μετά τον άλλο να αλλάζουμε σελίδα στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά θέματα. Έτσι μόνο ίσως, καταφέρουμε να σπάσουμε την αλυσίδα που μας έχει εγκλωβίσει σε μία απαρχαιωμένη κοινωνία και να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον.

Στείλε κι εσύ ένα μήνυμα… Σπάσε τα στερεότυπα.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Η έννοια της Πολιτικής μέσα μου, της Νατάσσας Βενετοκλή (“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”)
Το “μένουμε σπίτι” προϋποθέτει το …”έχουμε σπίτι”, του Νίκου Βασιλειάδη
“Σταγόνες και Κουβάδες”! (“Dropes and Bucketfuls”!), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.