Πόρτα στην Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: το Ποτάμι μπαίνει στις εκλογές ως ρυθμιστική δύναμη για να καθορίσει την επόμενη Κυβέρνηση

st.jpg

 

 

 

st.jpg

 

 

To Ποτάμι μπαίνει στην εκλογική αναμέτρηση με τις εξής θέσεις:

 

-Η ευθύνη για το ότι η χώρα πηγαίνει μέσα σε μερικούς μήνες ξανά σε εκλογές είναι αποκλειστικά του κ. Τσίπρα, ο οποίος επιθυμεί να λύσει έτσι το εσωκομματικό του πρόβλημα αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη χώρα.

 

-Το Ποτάμι σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση συνεργασίας. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, έτσι και τώρα, δεν υπάρχει δυναμική αυτοδυναμίας κανενός κόμματος, ενώ και ο κόσμος στηρίζει πλέον ξεκάθαρα τις κυβερνήσεις συνεργασίας (όπως προκύπτει από όλες τις σχετικές έρευνες).

 

-Το Ποτάμι έχει συγκρουστεί, και θα συνεχίσει να το κάνει, με τις παλαιοκομματικές και αντιμεταρρυθμιστικές νοοτροπίες που κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ.

 

-Ο ρόλος του Ποταμιού καθ’ όλη αυτή τη δύσκολο περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας φτάσαμε ένα βήμα πριν την έξοδο μας από την Ευρώπη, επέδειξε υποδειγματική πατριωτική στάση, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας και χωρίς να αναλογιστεί το όποιο πολιτικό κόστος για το κόμμα.

 

-Το Ποτάμι δεν μπαίνει στο ίδιο «κάδρο» με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν είμαστε στην ίδια κατηγορία με αυτά. Το κίνημα μας θα είναι ξεκάθαρα η ρυθμιστική Τρίτη δύναμη των εκλογών και ο στόχος μας είναι να καθορίσουμε την επόμενη Κυβέρνηση.

 

-Το Ποτάμι είναι το Κίνημα που κάνει διάλογο, διευρύνει το δυναμικό του, συζητάει με νέα πρόσωπα και συσπειρώνει καινούργιες δυνάμεις. Το κόμμα μας είναι το μεγάλο «σπίτι» των ανθρώπων από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, των προοδευτικών φιλελεύθερων, των μεταρρυθμιστών και όλων των απογοητευμένων από το παλιό πολιτικό σύστημα.

 

 

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο στόχος μας είναι το Ποτάμι να καθορίσει την επόμενη Κυβέρνηση

Με τρεις επισημάνσεις ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων, αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η πρώτη επισήμανση ήταν ότι ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει χωρίς να πάει τη χώρα σε εκλογές καθώς η αντιπολίτευση του έδινε αυτή τη δυνατότητα, η δεύτερη ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν με έναν νέο εκλογικό νόμο και χωρίς το εξωπραγματικό μπόνους των 50 εδρών και η τρίτη ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες οδηγεί τη χώρα σε εκλογές διαλυμένη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τόνισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διάθεση να λύσει κανένα πρόβλημα, μόνο να διορίζει και να αφήνει τον χρόνο να περνάει» όπως επίσης και ότι «η σιωπηλή Ελλάδα δεν θέλει η χώρα να κυβερνιέται από άεργους, συγγενείς και φίλους πολιτικών αρχηγών αλλά ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Φώφη Γεννήματα, ΚΙΝΑΛ, η αγωνία του «διακριτού λόγου», του Πάνου Μπιτσαξή
Χρυσή Αυγή τέλος Η «Αντιελλάδα», του Πάνου Μπιτσαξή
Βαρουφάκης: “Έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.