Πόρτα στην Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: “Απαράδεκτο ένας αρχηγός της Αριστεράς να κρύβεται πίσω από το μπόνους των 50 εδρών”

Spread the love

Επίθεση στην προσδοκία του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Χανιά, όπου συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία. Στο Ωδείο των Χανίων, μπροστά σε εκατοντάδες φίλους του Κινήματος, πραγματοποίηθηκε μια δημόσια συζήτηση και απαντήθηκαν όλα τα επίκαιρα ερωτήματα απο τον επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Μιλώντας για την ολοένα αυξανόμενη απήχηση του Ποταμιού είπε ότι «το Ποτάμι θα είναι η τρίτη δύναμη στην Ελλάδα, αλλά στην Κρήτη θα είναι η μεγάλη δεύτερη, καθώς το Ποτάμι ξεκίνησε από την Κρήτη και εδώ είναι οι πηγές του». Για άλλη μια φορά κάλεσε σε ντιμπέϊτ τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πολλά λάθη όταν μιλά για το Ποτάμι και τον κάλεσε να κάνουν έναν διάλογο χωρίς απαγορεύσεις, χωρίς προαπαιτούμενα και με όποιους δημοσιογράφους θέλει – τώρα μάλιστα που έχει πολλούς που τον υποστηρίζουν.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από συνεργασίες» και ότι «είναι απαράδεκτο ένας αρχηγός της αριστεράς να κρύβεται πίσω από το μπόνους των πενήντα εδρών όταν η αριστερά πάντα μιλούσε για καλπονοθευτικό νόμο. “Με 33% δεν έχεις αυτοδυναμία, η χώρα χρειάζεται μια συμμαχία του 51%, για να ξεπεράσει τα προβλήματα”.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: “ακόμη στην Κουμουνδούρου δεν έχουν αποφασίσει ποιοι είναι οι πλούσιοι που έχει δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα φορολογήσει”.

 

Μιλώντας για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ανέφερε ότι «πρέπει να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα συνεργασίας» και τόνισε τις μεγάλες διαφορές του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη μια η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει να σφίξουμε τα ζωνάρια και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες του δημοσίου».

 

Συνέχισε λέγοντας ότι «το Ποτάμι διαφωνεί και με τις δύο οπτικές και αντιπροτείνει τις δουλειές, τις επενδύσεις, τα κίνητρα στους νέους, την αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ αλλά και την ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Αναφερόμενος στα εξωπραγματικά ποσά που δαπανούν τα κόμματα στις προεκλογικές τους εκστρατείες είπε ότι «Το ποτάμι δε θα κολλήσει ούτε μία αφίσα» και ότι το ποσό που έχει ξοδευτεί στην προεκλογική του εκστρατεία είναι ελάχιστο. Παράλληλα, αναρωτήθηκε που βρήκαν τα άλλα κόμματα τόσα εκατομμύρια καταλήγοντας ότι «είναι χρήματα του κράτους ή δανεικά από τραπεζίτες, χρήματα που ποτέ δεν θα επιστραφούν, χρήματα που δίνονται για διαφημιστικές καμπάνιες των κόμματων , με συνθήματα που δε λένε τίποτα». Κάνοντας έναν απολογισμό της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, στηλίτευσε την τακτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που «έκαναν οριζόντιες περικοπές και κατέστρεψαν το δημόσιο επειδή δεν είχαν το θάρρος να πάρουν αποφάσεις που θα έθιγαν τα δικά τους παιδιά».

 

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Ποταμιού επανέλαβε ότι η λιτότητα τελείωσε, η χώρα πλέον χρειάζεται ένα πρόγραμμα αλλαγών και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης του νότου. Απαντώντας σε ερώτημα για το Πόθεν Έσχες, επανέλαβε την πρόταση «όσοι είναι υπόχρεοι να ελέγχονται με κλήρωση, και όσο αυξάνεται το ποσοστό της παρανομίας να αυξάνεται, ανα κατηγορία, ο αριθμός αυτών που ελέγχονται» και συνέχισε « στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, παρά μόνο για τα μάτια του κόσμου».

 

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού είπε: «είμαι περήφανος για τους υποψηφίους του Ποταμιού, είναι οι καλύτεροι από όλα τα κόμματα, και τα ψηφοδέλτιά μας συμπεριλαμβάνουν ονόματα που τιμούν τον τόπο».

 

Σχολιάζοντας την απορία ενός 18 χρονου που δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές, συμφώνησε ότι “είναι απαράδεκτο που το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου δεν επέτρεψε στους 18ρηδες να ψηφίσουν” υπεραμυνόμενος της θέσης του Ποταμιού για ψήφο στα 16 όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, καθώς είναι σημαντικό οι νέοι να έχουν ρόλο στις μεγάλες αποφάσεις.

 

Ολοκληρώνοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέληξε ότι «το Ποτάμι είναι ανοιχτό στις συνεργασίες αλλά “δεν μπήκαμε στην πολιτική για να υπογράφουμε τα προγράμματα των άλλων και δε θα υπογράψουμε λύσεις που θα κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο τη χώρα».

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, οι υποψήφιοι αλλά και φίλοι και εθελοντές του κινήματος, κατευθύνθηκαν πεζοί στο εκλογικό κέντρο των Χανίων και η βραδιά έκλεισε με τσικουδιές και ξεροτήγανα.

 

SHARE
RELATED POSTS
Στράτος Καρίκης: το πρόγραμμα του για τον Τουρισμό στη Ρόδο
Ηλίας Καραβόλιας
Μετα-γλώσσα και πομποί υπεραπλούστευσης στην νεοελληνική κοινωνία, του Ηλία Καραβόλια
Συγκοινωνιακές Στάσεις Εργασίας, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.