Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στα βράχια της Σύμης για να σωθούν μετανάστες και παιδιά

Ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 25.500 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, σε αλλοδαπό κυβερνήτη πλοίου που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς στο νησί της Σύμης. Ο κατηγορούμενος, δικαζόμενος πρωτόδικα, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 46 ετών και χρηματικοί ποινή 351.000 ευρώ. Ο ίδιος, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μειώσει την ποινή του, θα εκτίσει 18 χρόνια στη φυλακή, αφού έχει ήδη εκτίσει 3.

Κατά τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του, εισήλθε στην Ελλάδα χωρίς να έχει τις νόμιμες διατυπώσεις, αφού ο Αφγανός εντοπίστηκε σε βάρκα στις 09/09/2012 και περί ώρα 08.30 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Αιμιλιανός στη Σύμη. Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος, διότι ήταν ο οδηγός πλωτού μέσου, με το οποίο μεταφέρθηκαν στη Σύμη 16 παράνομοι αλλοδαποί. Τους παράνομους μετανάστες, επίσης Αφγανούς, τους αποβίβασε σε απόκρημνη και βραχώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να πρέπει να σκαρφαλώσουν σε απότομα και κοφτερά βράχια και με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα και να πνιγούν. Ανάμεσα στους οποίους ήταν και παιδιά.

Ο ίδιος μάλιστα, ενώ είχε αποβιβάσει τους παράνομους μετανάστες, έγινε αντιληπτός από τον επιβαίνοντα στην αλιευτική λέμβο «Ιωάννα» και από τον επιβαίνοντα στην αλιευτική λέμβο «Δύο αδέλφια», οι οποίοι προσπάθησαν να του αποκόψουν τον πλου, αλλά εκείνος τους εκσφενδόνισε ένα κουπί από τη βάρκα του, με σκοπό να διαφύγει. Στη συνέχεια έπεσε πάνω στην άλλη βάρκα, προκειμένου να την εμβολίσει.

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Νικήτας Μπόλκας.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ευχές του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
.jpg
Εντολή Δημάρχου: “Διαλύστε με την βοήθεια της Αστυνομίας ό,τι παραβατικό κάνουν οι Ρομά”- Επίθεση Δημάρχου σε συκοφάντες-αρθρογράφους
Θάνος Μικρούτσικος: νότες σε σύννεφο καπνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.