Από το μπλογκ του Βαγγέλη

“Σοσιαλιστικά” ανακλαστικά, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Αφού πρωταγωνίστησε ως κυβέρνηση και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί ως συν-κυβέρνηση στην κατάντια του τόπου, τα αυτόματα ανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αφυπνίζονται πότε πότε. Είναι κάποια υπολείμματα του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος -θυμάστε εκείνο το “όχι στην εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο” και το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες; Είναι το αυτόνομο νευρικό σύστημα που αντιδρά για λίγο πριν πέσει πάλι στον βαθύ του ύπνο.

Τα λέω αυτά γιατί αφού το ΠΑΣΟΚ βρήκε την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ “Δύσκολη αλλά αναγκαία”, λες και δυσκολευόταν να κάνει την ανάγκη του, τώρα λέει πως «Θα σταθεί απέναντι σε κάθε αλλαγή στην εργατική νομοθεσία» και πως «δεν αποδέχεται τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων».

Μωρέ μπράβο! Βγάζετε νόημα; Πώς συμβιβάζεται η “αναγκαία” επιστράτευση με την μη αποδοχή τιμωρητικού χαραχτήρα κινήσεων κατά των συνδικάτων;
Τρέχα γύρευε… Είναι το αυτόνομο νευρικό σύστημα που αντιδρά για λίγο πριν πέσει πάλι στον βαθύ του ύπνο.

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

η σελίδα του 

SHARE
RELATED POSTS
Πρωτοχρονιά στην Λαχανιά, του Βαγγέλη Παυλίδη
Μάρκος Βαμβακάρης – Marcos Vamvakaris, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ελεγεία στο Ακρόπρωρο ενός πλοίου, του Βαγγέλη Παυλίδη
1 Comment
 • Β.Π.
  9 Ιουλίου 2014 at 17:00

  ΓΙΑ ΤΗΝ MAIRY KNOT
  Όπως έχω ξαναπεί δεν έχω την δυνατότητα να απαντώ στα όσα γράφονται στο FB της ΠΟΡΤΑΣ και πως θα προτιμούσα τα όποια σχόλια που με αφορούν να γίνονται εδώ -στην ΠΟΡΤΑ- ή στο μπλογκ μου pavlidiscartoons.com/blog.
  Απαντώ λοιπόν εδώ στην Mairy Knot, ελπίζοντας πως θα το διαβάσει:
  Πράγματι, Μαίρη, το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό. Υπάρχει όμως ένα κομμα(τακι) που με διάφορα πολιτικάντικα κόλπα έχει αποχτήσει πολιτική επιρροή αντιστρόφως ανάλογη προς την πραγματική του δύναμη. Το κομμα(τακι) αυτό χρησιμοποιεί το όνομα ΠΑΣΟΚ γι αυτό και το αποκαλώ έτσι… πώς αλλοιώς;
  Τα παλιά χρόνια λέγαμε για κάποια κόμματα πως θα μπορούσαν να κάνουν Γεν. Συνέλευση σ’ έναν τηλ/κό θάλαμο. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ που μιλάμε μόνο ο Μπένι χωράει -αν χωράει.
  ο Θα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.