Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Σκουπίδια, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

 

Vangelis Pavlidis

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

BIN-TV-2.jpg

 

 

 

Διαβάζω πως με επιστολή του προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα κανάλια που λέμε, και κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, το ΕΣΡ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις εξαιτίας της πρωτοφανούς υποβάθμισης της ποιότητας του προγράμματος τους και τους καλεί να την βελτιώσουν αλλοιώς “θα κινηθεί κατά των παραβατών η νόμιμη διαδικασία”.

 


Στην επιστολή καταγράφονται σημαντικές παραβιάσεις της νομοθεσίας σε τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, όπως: αναληθείς ειδήσεις ή ρεπορτάζ αποδιδόμενα σε μή κατανομαζόμενους “κύκλους”, παραβίαση της υποχρέωσης για “αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων”, ρητορική μίσους, ρατσιστικού λόγου και ξενοφοβίας, εσφαλμένη χρήση μέχρι και “κακοποίηση” (νοηματική, συντακτική και γραμματική) της ελληνικής γλώσσας καθώς και κατραχρηστική χρήση ξενόγλωσσων τίτλων προγραμμάτων, μή διαχωρισμός και σκόπιμη σύγχυση μεταξύ είδησης και δημοσιογραφικού σχολιασμού, ενίοτε με τη χρήση δραματικών τόνων και εντυπωσιακών σκηνοθετικών στοιχείων κ.λ.π., κ.λ.π.
Όλα αυτά την στιγμή που οι σταθμοί λειτουργούν πλέον παράνομα, χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο.

 

Ωραία, εξαιρετικά! Το Ε.Σ.Ρ. μύρισε τα σκουπίδια και είδε αυτά που όλοι εμείς οι άλλοι μυρίζουμε και βλέπουμε πολύ καιρό τώρα! Απομένει να δούμε αν θα ιδρώσει το αυτί των καναλιών κι αν και πότε θα πραγματοποιήσει τις απειλές του το Ε.Σ.Ρ. Αισιοδοξείτε; Εγώ καθόλου.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ (όπως λένε οι εντυπες εφ/δες)

Ενώ έγραφα τα παραπάνω μαθαίνω πως η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για διαγραφή από τα μητρώα της τους δημοσιογράφους που δεν συμμετέχουν στην 48ώρη απεργία. Εξαίρεση στη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, ο ραδιοφωνικός σταθμός SPORT 24 και κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που για παρόμοιους λόγους τιμωρούνται ο ΣΚΑΪ και κάποιοι δημοσιογράφοι του.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Στρατιωτικες Επεμβάσεις των ΗΠΑ, του Βαγγέλη Παυλίδη
1945, μια μέρα σαν σήμερα, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle, πατέρας του Σέρλοκ Χόλμς, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.