Πόρτα στην Πολιτική

Σαν να μην αμάρτησαν ποτέ, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

e36a0u17.medium.jpg

 

 

 

Εφοριακοί που καταδικάστηκαν για ”σύσταση συμμορίας”, γιατροί που λαδώθηκαν, καθηγητές που περενόχλησαν σεξουαλικά μαθητές τους. Στις θέσεις τους όλοι, όπως αναφέρει αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα,από πειθαρχικές παραβάσεις μέχρι βαριά εγκλήματα,ευεργετούνται τώρα χάρη στο νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος τους επιτρέπει να επιστρέψουν και πάλι στις εργασίες τους.

Η επάνοδός τους στο Δημόσιο, συνεπάγεται αυτομάτως ότι μισθοδοτούνται ή συνταξιοδοτούνται κανονικά,σαν να μην είχαν διαπράξει το παραμικρό αδίκημα. Όμως τα αδικήματα για τα οποία οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους, κάθε άλλο παρά πταίσματα θεωρούνται, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για χρηματισμό, πλαστογραφία, εκβιασμό, ακόμη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τον Ιανουάριο του 2015 σύμφωνα με τα δεδομένα του αρμόδιου υπουργείου, βρίσκονταν σε αργία 903 άτομα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν κάποιοι που αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες και για τις οποίες η Δικαιοσύνη είχε διατάξει τη φυλάκισή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιστρέφουν στη θέση τους, σε αντίθεση με εκείνους που εκμεταλλεύονται τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, αν και κατηγορούνται για εκβιασμό, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ή πλαστογραφία.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις αυτές είναι Εφοριακός στη Χαλκιδική στον οποίο είχε υποβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για κατάχρηση από κοινού με τέσσερα ακόμη άτομα, περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από την ΔΟΥ Χαλκιδικής. Ακόμη, δημοτική υπάλληλος η οποία είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, επειδή είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του Τριμρλούς Πλημελιοδικείου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Θέλετε κι άλλο; Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει γιατρός σε νοσοκομείο της Β.Ελλάδας που πιάστηκε επ ατοφώρω να παίρνει φακελάκι και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, όπως επίσης και γιατρός νοσοκομείου της Αθήνας που παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων γιατί εκβίαζε μαζί με άλλους επιχειρηματία απειλώντας να προκαλέσει βλάβη στην επιχείρηση, εάν το θύμα δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Υπάρχουν πάντως ακόμη,πολλές περιπτώσεις που δεν είναι ακόμη σαφές αν οι επίορκοι επέστρεψαν στις θέσεις τους.Σε αυτές περιλαμβάνονται υπάλληλοι υπουργείων που έλειπαν αδικαιολόγητα για μήνες,υπάλληλοι που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικά ή άλλοι που έπαιρναν χρήματα για να σβήσουν πρόστιμα από την εταιρία με σκοπό να επισπεύσουν την επιστροφή ΦΠΑ.

Άγνωστο παραμένει τι έχει συμβεί και με εκείνους που έχουν καταχραστεί τεράστια ποσά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Κύριε υπουργέ, όπως θα καταλάβατε , τη φορά αυτή δεν επετέθην με χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό σας, ως θα όφειλα να το κάνω, αλλά σεβόμενος πλήρως τον αναγνώστη μου του παρέθεσα στοιχεία και μόνο για να μη διακόψω τον ειρμό της σκέψης του από τ’ ανωτέρω, και να βγάλει αυτός τα συμπεράσματά του για το τι επιχειρείτε να κάνετε. Σ΄εσάς , ένα μόνο να σας ευχηθώ: με τις υγείες σας.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ε όχι, δεν θα “δείξω” κάτι που δεν είμαι …, του Γιώργου Σάββενα
Στην Πάτμο για την τελετή του Ιερού Νιπτήρος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός
Xristos Magoutas
Προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.