Εικαστικά

Σ΄αυτή τη χώρα δε βαριέσαι ποτέ, του Άγγελου Σπάρταλη (με παράθεση Μάνου Στεφανίδη)

 

 

* Ο Άγγελος Σπάρταλης είναι κινηματογραφιστής και ζωγράφος. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π.

 

Λοιπόν, έχω ζωγραφίσει -σε μια έκλαμψη- αυτό που θα δείτε στη συνημμένη εικόνα. Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Εντάξει, το εργάκι μου δεν είναι ποστ-κονσέπσουαλ, το ξέρω. Συγνώμη κιόλας. Μια ελαιογραφία είναι. Και το θέμα “κλεμμένο” (ο κλέψας του κλέψαντος). Α! Και κάτι ακόμα. Ποτέ δεν πήρα λεφτά απ’ το Κράτος, ούτε σπούδασα ζωγραφική με χορηγία του Κράτους. Μόνος μου το ΄κανα (που λέει ο λόγος, θέλω να πω χωρίς Κράτος (& βία). Είμαι παδί του λαού (1. εδώ βάλε υπόκρουση μπαγλαμά ναζιάρη, 2. πάντα ήθελα να το πω αυτό).

Και μετά διαβάζω αυτό: “Ήχησαν οι σειρήνες του συστήματος πυρανίχνευσης στο ολοκαίνουργιο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο παλιό εργοστάσιο του Φιξ, στη Συγγρού. Καπνίζοντας πούρο εντός του κτηρίου, στην ισόγεια σάλα υποδοχής του νέου Μουσείου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Νίκος Ξυδάκης, έγινε αιτία να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρκαγιάς.” (δεν ξέρω αν είναι τρολ, δε με νοιάζει και πολύ, θα μπορούσε να ΄ναι και αλήθεια, θα μπορούσε και όχι, το ίδιο κάνει, εμπεριέχει όμως μια υποβόσκουσα Λούμπενο-Κάβλα που με ερεθίζει).
Το διαβάζω λοιπόν και… Πεθαίνω Στα Γέλια! Πραγματικά, είμαι πολύ περήφανος που ζω σ΄αυτή τη χώρα. Δε βαριέσαι ποτέ.

Kαι για την ιστορία:

“Ο Σπάρταλης δεν θα εκτίθεται στο ΕΜΣΤ. Απλώς θα εκθέτει τους υπεύθυνούς του. Επειδή η σύγχρονη τέχνη μας μοιάζει συχνά μ’ έναν βουβό ποταμό που τρέχει ανεξέλεγκτος κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια των επισήμων και των ειδικών. Καλύτερα!”  Μάνος Στεφανίδης, Τήνος, Δευτέρα του Πάσχα 2014

 

11265283_10153333508277276_5853957365520260936_n.jpg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γυμνό σε καμβά το γυναικείο σώμα!
Η εικόνα της ημέρας, της Μαρίνας – Μαρίας Βασιλείου
Ποιος τώρα θα μας δαγκώνει τρυφερά στους εφιάλτες μας;, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.