Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρεκόρ επιτυχών συναντήσεων Δημάρχου Φ.Χατζηδιάκου σε εννέα ώρες- Γρύλος στην Κοιλάδα Πεταλούδων παγκόσμιας μοναδικότητας

13006486_1555206728106626_6324740811168123204_n.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13006486_1555206728106626_6324740811168123204_n.jpg

 

 

 

13 συναντήσεις σε 9 ώρες πραγματοποίησε

ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

 


Το σύγχρονο σάρωτρο αγορασμένο από έσοδα του Δήμου Ρόδου και που αφορά στο φιλόδοξο προγραμματισμό και στόχο του Δημάρχου Χαζηδιάκου για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού, φτάνει στη Ρόδο τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και σε συνδυασμό με τα 5 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και τα 22 οχήματα του ιδιώτη ολοκληρώνεται εξοπλιστικά το νέο μοντέλο Καθαριότητας του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου αντιγράφτηκε και πέρασε από το Κοινοβούλιο με νόμο ενώ εκτιμώντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου για την περιβαλλοντική συνείδηση ο κ. Ραζής θα διαθέσει για τη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και τη Λίνδο δυο μικρά σύγχρονα απορριμματοφόρα ενώ ο κ. Χατζηδιάκος αποφασισμένος φέρεται για να διεκδικήσει τουλάχιστον τρία επιπλέον για το 2018. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρόδου και βάσει προγραμματισμού εκτιμά ότι για τα επόμενα 50 χρόνια το ζήτημα των σκουπιδιών θα λυθεί για το νησί παρ’όλα τα εμπόδια που βάζει ο νυν Υπουργός Ανάπτυξης.

 

Ως προς τον φωτισμό της πόλης ο κ. Πιτσιόλας δεσμεύτηκε σε συνάντηση με τον κ Χατζηδιάκο ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχει αντικατασταθεί ο δημοτικός φωτισμός στο σύνολο του νησιού εκτός από την παλιά επαρχιακή οδό που την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και φροντίζει αντιστοίχως για την αντικατάσταση του φωτισμού. Αποφασισμένος είναι ο κ. Χατζηδιάκος να κινηθεί προς την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη βάσει του Ν.4213. στην περίπτωση που ο αρμόδιος υπουργός δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του μέσα στον Νοέμβριο του 2017.

Μέσω ΣΔΥΤ θα περάσει και η έγκριση για την κατασκευή 6 σχολικών μονάδων.

Επίσης, υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Ρόδου με το ποσό των 3 εκ 900.000 ευρώ για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από τα διυλιστήρια μέχρι το Χαράκι και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Χατζηδιάκου τα χρήματα επαρκούν για την επέκταση του αγωγού μέχρι Κάλαθο και Κιοτάρι. Όσον αφορά σε Γεννάδι και Λαχανιά γίνονται παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες το πρόβλημα του γλυκού νερού καθώς έχει ήδη υφαλμυρωθεί.

 

Σημαντικότατο είναι το γεγονός ότι εγκρίνεται η αναπαλαίωση-Αποκατάσταση του Κτηρίου Αρκάδι με προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου 300.000 ευρώ και προχωρά στην υλοποίησή τους την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Ρόδου μετά την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου να δώσει το πράσινο φως για τη διαδικασία και τον διαγωνισμό, μετά από την επίμονη διεκδίκηση του Δήμου να ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα ανάπλασης Πολιτιστικών Μνημείων.

 

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί για τον τουριστικό και περιβαλλοντικό τομέα και την βιοποικιλότητα ο Γρύλλος στη Κοιλάδα Πεταλούδων που αποτελεί μοναδικότητα παγκοσμίως μετά από την άδεια που δόθηκε σε επιστημονική ομάδα Ρώσων από την Αγία Πετρούπολη οι οποίοι αποκάλυψαν ότι ένα ιδιαίτερο είδος γρύλου, νυχτοπεταλούδας ζει μόνο στην Κοιλάδα Πεταλούδων Ρόδου και τιμητικά για τον τόπο διαβίωσής του ονόμασαν Ovaliptila Rhodos.

 

big_142165.jpg

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου απόψε – Βραδιά μουσικού και ποιητικού λόγου με ελεύθερη είσοδο
Λεπτό προς λεπτό η δολοφονία Τοπαλούδη-Τι αποφάσισε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ν.Δωδ/σου
Ρόδος για τη Ζωή 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.