Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Κινήσεις ματ για τη Ρόδο από τον Δήμαρχο Φ.Χατζηδιάκο

f.chatzidiakos.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f.chatzidiakos.jpg

 

 

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου επέλεξε ο Δήμαρχος Ρόδου να δώσει στους δημοσιογράφους ειδήσεις που αφορούν στη Ρόδο αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες του ιδίου που αποτελούν σημαντικές ενέργειες για το νησί σε Ευρώπη και Ελλάδα:

 

Α) Ο κ. Χατζηδιάκος συνομίλησε με τον επικεφαλής Γερμανικής Αεροπορικής εταιρείας , της TUI LIFE, θυγατρική της ΤUI, η οποία κάθε χρόνο στην αρχή ή στο τέλος της σεζόν επιλέγουν να πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο τους συνέδριο σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Αναγνωρίζοντας ότι η Ρόδος είναι μεγάλος και ασφαλής τουριστικός προορισμός και δεδομένου ότι στις 12 Αυγούστου συνομίλησε με τον επικεφαλής της Εταιρείας, ο Δήμαρχος Ρόδου θα υποδεχτεί το Σεπτέμβριο τον επικεφαλής με δυο συνεργάτες του στο νησί ώστε να διασφαλίσει την οριστικοποίηση του συνέδριου τον ερχόμενο Απρίλιο στη Ρόδο. Επίσης, ενημέρωσε ότι το σημαντικό αυτό συνέδριο αυτό διεκδικούν άλλες δυο πόλεις της Ελλάδας και επιπλέον 4 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Β) Ο κ Χατζηδιάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίοι σε συνεργασία το Υπουργείο Οικονομικών το 2018 θα κόψουν ένα νέο δίευρω σε 700.000 κομμάτια. Ο Δήμαρχος Ρόδου έχει ήδη αποστείλει προτάσεις με τοπία και διαχρονικά σύμβολα της Ρόδου που με αφορμή των 70 χρόνων ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Πατρίδα, θα αποτελέσουν σημαντική παράμετρο για το νησί και την Ιστορία του.

 

Γ) Τέλος, ο κ Χατζηδιάκος ενημέρωσε ότι η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αξιολόγησε μετά από ένα χρόνο την πρόταση του Δήμου Ρόδου για το πάρκο του Ροδινιού και την ενέταξε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έστω και «κουρεμένη» που αφορά στο ποσό των 488.000 ευρώ, έχοντας περικόψει τη μελέτη που ολοκληρώνει την περιμετρική οδό που ξεκινά από τη Ρόδου Λίνδου και καταλήγει στους τάφους των Πτολεμαίων. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, είναι μια αρχή για να αναζωογονηθεί το πάρκο που είναι στοιχείο της Ρόδου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα συνεχίσει ο Δήμος να ασκεί πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και είναι απολύτως τεκμηριωμένες.

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
ΠΑΝΑΚΕΙΑ: ομιλία σήμερα για Παιδιά με ειδικές ικανότητες και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας
Εσπερίδα για την Ψυχική Υγεία από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στο Mediterranean Σάββατο 13 Οκτ.
Εγκαίνια για το Πολυδύναμο Ιατρείο Χάλκης “Δημήτριος Κρεμαστινός”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.