Πόρτα στην Πολιτική

ΠτΔ: Δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να μην σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ

28-21394817727954s.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-21394817727954s.jpg

 

 

Στα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Πρόσφυγες, που εμφανίζουν ορισμένοι Εταίροι μας στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να είσαι Ευρωπαϊκή Χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, παρά την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, έχουν επιτελέσει και θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στο πρόβλημα των Προσφύγων, ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη Αλληλεγγύη σ’ αυτό το μείζον, υπαρξιακό θέμα -κυρίως για την Ευρώπη- υπενθυμίζοντας ότι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ είναι ο σεβασμός του Ανθρώπου, της αξίας του και της προσωπικότητάς του.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «οι Έλληνες εκτιμούμε διαχρονικά την πολύ μεγάλη συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Γιατί η Διεθνής Επιτροπή ήδη από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής και μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιτελέσει την αποστολή της και έναντι του Ελληνικού Λαού. Το έργο αυτό συνεχίζεται και τώρα, γιατί είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής γενικότερα στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Κυρίως δε του Προσφυγικού ζητήματος το οποίο έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Και έχει ενταθεί η δραστηριότητά σας από τότε που υπάρχει το ειδικό γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής στην Αθήνα, δηλαδή από το 2016».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
naxos_iporta.gr.jpg
Τι ψήφισε η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου
Σταμάτης Καντιδενός: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για να ενωθούμε για το καλό της Ρόδου”
“ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.Α.”: «Κε Χατζημάρκο με το γράμμα του νόμου είστε έκπτωτος… κι ας ονειρεύεστε εκλογές με ανάθεση, εμείς είμαστε νομίμως παρόντες”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.