Πόρτα στην Πολιτική

Το αναγκαίο σινιάλο προς τους δανειστές, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

 

Ηλίας Καραβόλιας

 

[email protected]

 

 

 

 

1ACCBD348144DF215BEB56CC1BD2EF8B.jpg

 


Η κυβέρνηση δείχνει πανικοβλημένη μεταξύ εξουσίας καιι ιδεολογίας,τόσο με την περίπτωση της COSCO στον Πειραιά όσο και με το πάγωμα της μεγάλης επένδυσης στο Γκόλφ Αφάντου στη Ρόδο. Άνθρωποι της διανοουμενίστικης Αριστεράς ωθούν τον Τσίπρα προς την ηρωική έξοδο μέσα απο αλλεπάλληλες αντιαναπτυξικές αποφάσεις.

 

Έχει μπεί βαθιά στο μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας μια ισχυρή δόση κεντρικού σχεδιασμού στην οικονομία. Με προκλητικό τρόπο οι ιδεοληψίες υπουργών στερούν θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους.

 

Η κυβέρνηση όμως αυτή δεν θα πέσει εύκολα, ειδικά μέσα απο το facebook και τα social media. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανατροπή σκηνικού αλλά όλοι ξεχνάνε ότι εκλογές μπορεί μόνο ο πρωθυπουργός να προκαλέσει. Οι 153 βουλευτές είναι στενά δεμένοι γύρω απο την εξουσία. Κάποιοι φυσικά είναι με πολλά ερωτηματικά στο κεφάλι τους, αλλά όταν ξανασκεφτούν τις απολαβές τους, συσπειρώνονται αμέσως.

 

Σχετικά με την αναγεννημένη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία ως νέος ηγέτης που δεν βιάζεται αλλά λειτουργεί προς το εθνικό συμφέρον προτείνοντας απο τώρα μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι (εάν μπεί στη Βουλή φυσικά) με πρωθυπουργό τον Βενιζέλο που όσο και αν δεν τον χωνεύουν οι περισσότεροι Έλληνες, όσα και αν του καταλογίσαμε μαζί με τον Σαμαρά (ειδικά εγώ) είναι ο μόνος πολιτικός που έχει το ειδικό ανάστημα να σταθεί απέναντι σε δανειστές και εταίρους.

 

Το μήνυμα που θα πάρουν απο τώρα οι δανειστές θα είναι ισχυρό σε σχέση με την διαχείριση της κρίσης και την μή υποταγή σε νέα αντιαναπτυξιακά μέτρα. Όπως επί Σαμαρά έβλεπαν οι δανειστές τον Τσίπρα να έρχεται και να προκαλεί αβεβαιότητα, έτσι τώρα επί Τσίπρα πρέπει το φιλοευρωπαικό μπλοκ της χώρας να στείλει σινιάλο πολιτικής σταθερότητας.

 

Θεωρώ ότι στις Βρυξέλλες πιστευουν πως κάθε άλλη λύση- ακόμη και αν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ – δεν θα μπορέσει να είναι βιώσιμη. Και αυτό γιατί ο τόπος χρειάζεται να κυβερνηθεί και όχι απλά να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ απο την εξουσία. Αλλωστε το μίσος τυφλώνει το καθήκον και ωθεί πάντα σε έφοδο προς τον ουρανό.

 

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης εάν ο Τσίπρας προβεί σε πράξη πολιτικής αυτοκτονίας (εκλογές) ή οδηγήσει την κοινωνία σε νέο δημοψήφισμα( αρκετά πιθανό) με ανάποδο διακύβευμα απο το καλοκαίρι: την παραμονή μας στο ευρώ.Είναι αρκετά έξυπνος για να πιστωθεί αυτός το πιθανό Ναι που θα προκύψει και να βάλει το φιλοευρωπαικό προσωπείο μέχρι να γυρίσουν και τα μικροοικονομικά μεγέθη.

 

Η ελληνική οικονομία γυρίζει γύρω απο την ουρά της και δεν υπάρχει περιθώριο για θεωρίες και οράματα. Πρέπει να δουν οι δανειστές μας ότι υπάρχει κυβερνητική λύση ευρείας συναίνεσης με πρωθυπουργό ικανό και έμπειρο ώστε να ανατρέψουμε την κάθοδο της χώρας στην μόνιμη ύφεση.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η απάντηση του “ΠΡΑΤΤΩ” στην Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τις μομφές της στον ΥΠΕΞ: “Δε μας λέτε ποιος έδωσε την άδεια να προσγειώνονται στην Ελλάδα σκοπιανά αεροσκάφη ονόματι “Μακεδονία”
Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Αναβιώνει η ΕΑΒ, αναβαθμίζεται το οπλικό μας σύστημα” -Τι είπε αναλυτικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Κώστας Αρβανίτης στηρίζει τους Έλληνες της Μεσσήνας. Το «ευχαριστώ» του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.