Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες Ευχές, του Δρ Θάνου Ασκητή

Spread the love

Δρ Θάνος Ασκητής

25590196_1731918726833039_1989584820_o_neoo.jpg

 

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γεφυρώνουν την αδυναμία, την ελπίδα και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων που μέσα στη ζωή τους φαίνεται ότι χάνονται και υποκύπτουν μπροστά στην τεχνολογία και την ανωνυμία του «εδώ και τώρα» και του «είμαι μόνος και καλύτερος».

Οι γιορτές μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί να ζήσει. Τα ψηφιακά συστήματα μας διευκόλυναν την ζωή και μας δυσκόλεψαν τη σκέψη. Μας έκαναν πλουσιότερους στην πληροφορία και φτωχότερους στο πνεύμα. Μας δικτύωσαν μεταξύ μας και μας έκρυψαν τα αληθινά μας πρόσωπα.

Το φως των Χριστουγέννων είναι εδώ, η Νέα Χρονιά γυρίζει σελίδα, ο χρόνος τρέχει για όλους μας, η ψυχή και τα συναισθήματά μας, ας μην υποκύψουν στο κάλεσμα του ψεύτικου καθρέφτη και της ανθρώπινης κρίσης. Η ανάσα των Χριστουγέννων, ας γίνει για όλους μας το οξυγόνο της ζωής μας. Μάθε να αγαπάς έναν άνθρωπο και μάθε να κλείνεις ένα computer όταν νομίζει… ότι γίνεται φίλος σου.

Χρόνια Πολλά σε όλους μας και Χρόνια Πολλά σε εμάς που ακόμη προσπαθούμε να κρατήσουμε τον άνθρωπο όρθιο και την αγκαλιά γεμάτη…

Καλά Χριστούγεννα!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γυναίκες στη σκιά του φόβου, του Γιάννη Πανούση
“Notre Drame”: το πρωτοσέλιδο της Liberation για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων-Στιγμιότυπα
Φονιάς για μια μηχανή, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.