Απόψεις

Ψευδαισθήσεις…, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Ψευδαισθήσεις…

Απόψε όλα επιτρέπονται! Απόψε που αποφάσισες να μην κρύψεις και μην κρυφτείς… Γιατί αυτό που λένε «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ‘ μεις κρυφό καμάρι», είναι μία αλήθεια που ισχύει! Είναι μία μεγάλη αλήθεια που δύσκολα την αποδεχόμαστε. Δύσκολα την βγάζουμε στην επιφάνεια. Γιατί η αλήθεια.

Ψευδαισθήσεις…

Μία αντίφαση είναι όλα. Ένα παράλογο παιχνίδι του μυαλού, που ακολουθεί τους δικούς του κανόνες, τους δικούς του χάρτες. Διαγράφει μία πορεία, που δεν είναι αληθινή. Η αλήθεια που είναι;

Ψευδαισθήσεις…

Είναι η αλήθεια του καθενός, η μία και μοναδική. Η σκιά που έρχεται ύπουλα, απλά γεννά ερωτηματικά. Είναι αυτή η αλήθεια; Ή απλά είναι η δική μου; Αυτή που θέλω να βλέπω. Γιατί έτσι νιώθω!

Ψευδαισθήσεις…

Κι αν όντως έτσι είναι…Τότε ποιανού είναι η αλήθεια; Ναι, η σωστή! Κι αν πάλι δεν είναι έτσι, τότε τι συμβαίνει. Πόσες αλήθειες υπάρχουν; Ερωτήματα αναπάντητα. Σαν σκιά που ακολουθεί το δικό σου όνειρό, που επισκιάζει τη γαλήνη και την ισορροπία της ύπαρξης σου.

Ψευδαισθήσεις…

Ο καθένας ζει τη δική του. Όχι, στον δικό του κόσμο, αυτός είναι το σημείο αναφοράς, για τη δράση και την πράξη. Ένα χάδι, μία αγκαλιά, μεταξύ δύο ανθρώπων παίρνει διαφορετική τροχιά. Ο ένας νιώθει τη στοργή και την ηρεμία μιας αγκαλιάς, που μοιάζει μητρική. Ο άλλος κλείνει τα μάτια και νιώθει… Αλλά τι;

Ψευδαισθήσεις…

Οι αλήθειες αυτών των ανθρώπων δεν θα συναντηθούν. Οι δρόμοι παράλληλοι, που με μαθηματική ακρίβεια τα αισθήματα δεν θα βρουν κοινή οδό.

Ψευδαισθήσεις…

Τα μάτια κλείνουν, η φλόγα σβήνει κι όμως, η σκιά είναι ακόμα εδώ. Απλά υπάρχει. Κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της και δημιουργεί. Στο μυαλό και έξω από το κορμί που λαχταρά να νιώσει.

Ψευδαισθήσεις…

Όσο δυνατά κι αν είναι τα συναισθήματα, δεν είναι αρκετά… ο κόσμος είναι σκληρός για να αντέξει αυτό το φορτίο.

Ψευδαισθήσεις…

Κι όμως, η αλήθεια κρύβεται μόνο μέσα σου. Αρκεί να μπορείς να την ακολουθήσεις. Να την δεις και να την ακολουθήσεις! Οι ερινύες πολλές… Οι ερινύες παντού. Κι όταν συμβεί, απλά θα είσαι ο εαυτό σου.

Αυτή είναι η αλήθεια σου! Αυτό είσαι εσύ! Αυτό που πιστεύεις! 

 

Έτσι θα σε αγαπήσουν, έτσι θα σε μισήσουν! Μα είσαι εσύ και η αλήθεια σου!

 

Αναστασία Φωκά

SHARE
RELATED POSTS
Άνθρωπος και τράπεζες «Η λιτότητα καταστρέφει μια χώρα», του Χρήστου Μαγγούτα
Συλλυπητήρια…, του Κωστή Α. Μακρή
Μια “αριστερή” γαργάρα για τη Βάση της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.