Βιβλίο

«Ψαροσουπίτσα 2» του Γιώργου Λεμπέση

Spread the love

Ψηφίζουμε «Ψαροσουπίτσα 2» του Γιώργου Λεμπέση στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014

Παράλληλα με τις Αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, τα Public διεξάγουν και κάποιες άλλες «εκλογές»! Τα “Βραβεία βιβλίου Public 2014” δίνουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αναδείξουν τα αγαπημένα τους βιβλία σε 7 κατηγορίες για τη χρονιά που πέρασε.

Στην κατηγορία «Παιδική Λογοτεχνία» συμμετέχει ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης με το τελευταίο το βιβλίο «Ψαροσουπίτσα 2» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Ο Γ. Λεμπέσης είχε διακριθεί ήδη από το συγγραφικό του ντεμπούτο στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού του μικρού Πολυτεχνείου (2010) ενώ το πρώτο μυθιστόρημά του, η «Ψαρόσουπα» ανέβηκε στο θέατρο για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Στις ιδιαίτερες αυτές «εκλογές» ο Γ. Λεμπέσης και η «Ψαροσουπίτσα 2» του μετράνε ήδη την πρώτη τους νίκη καθώς έχουν φτάσει στο τελικό top ten ανάμεσα σε καταξιωμένους και έμπειρους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, όπως ο Ε. Τριβιζάς και η Κ. Ρουγγέρη.

Συνεχίζουμε λοιπόν και ψηφίζουμε την «Ψαροσουπίτσα 2» εδώ: http://www.publicbookawards.gr/vote.php?category=5 με την ψυχή και το μυαλό των παιδιών που την αγάπησαν τόσο πολύ και την έκαναν να ξεχωρίσει για τη νοστιμιά της!

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Τι σχέση μπορεί να έχει η πανέμορφη και ξακουστή Μήλος με τον κρύο και μακρινό Βόρειο Πόλο; Πώς μεταμφιέζονται οι πιγκουίνοι κατάσκοποι και τι δουλειά έχει ο βιβλικός Νώε στο Έβερεστ; Μεγάλοι μπελάδες περιμένουν τον Βρασίδα τον Αχινό και την παρέα του, την στιγμή που το παγόβουνο από την προηγούμενη ιστορία της Ψαρόσουπας αρχίζει να λιώνει και απειλεί τη Μήλο με εξαφάνιση. Όποιος λοιπόν αντέχει τις μεγάλες περιπέτειες μπορεί να διαβάσει αυτό το βιβλίο, αλλά με προσοχή. Είναι μόνο για φανταστικά παιδιά και τολμηρούς γονείς…

Καλές βουτιές!

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του συγγραφέα

SHARE
RELATED POSTS
Απόσπασμα από το ημιτελές παραμύθι του Κωστή Α. Μακρή
Διαβάζοντας: “Πρωσικό Μπλέ”, Philip Kerr, του Άγγελου Κουτσούκη
Παρουσίαση του Βιβλίου της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου στην Σύρο στις 20/9

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.