Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Προσλήψεις, διορισμοί και πλαστά χαρτιά, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

  

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

pro.jpg

 

 

 

 

Αφορμή γι αυτό το σημείωμα μου δίνει η αντιπαράθεση με βαρειές κουβέντες για πλαστά πιστοποιητικά και για προσλήψεις. Δεν είμαι από εκείνους που επιχειρηματολογούν στο στυλ “εγώ έκανα αυτό, αλλά εσύ έχεις κάνει εκείνο”, ή που απαντούν στην ερώτηση με μιαν άλλη ερώτηση. Ούτε και παρελθοντολογώ αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ουσιαστικός όμως λόγος να παρελθοντολογήσω είναι η διαπίστωση πως οι προσλήψεις από το παράθυρο είναι ασθένεια ενδημική και χρόνια του πολιτικού μας συστήματος. Το Δημόσιο υπήρξε ανέκαθεν ο τόπος βολέματος των ημετέρων, είτε -παλαιότερα- αποκλείοντας ακόμα και τους ελαφρά ροζ αριστερούς, ή ανοίγοντας παραθυράκια και πίσω πόρτες και κάνοντας τα στραβά μάτια παραβλέποντας νόμους και κανονισμούς. Και βέβαια, βαφτίσια και παντρειές δεν αποσκοπούσαν πουθενά αλλού παρά στην ανταλλαγή εκδουλεύσεων -σε ψηφίζω, με διορίζεις έχω δεν έχω τα προσόντα.


Έπεσα λοιπόν πάνω σ’ ένα σκίτσο μου, δημοσιευμένο το 2005 στο ΒΗΜΑ, που θα μπορούσε να έχει γίνει σήμερα, ή πέρσι, ή πρόπερσι ή πριν 50 χρόνια. Φαίνεται πάντως πως το 2005 -χρονιά ΝΔ- είχε αρκετές περιπτώσεις παρόμοιων ρουσφετιών. Αντιγράφω από τον Τύπο της εποχής:

“…Μάιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το σκάνδαλο που αποκάλυψε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή το στενό συνεργάτη του Προκόπη Παυλόπουλου Θανάση Χούπη. Εκπονούσε πρόγραμμα για την πρόσληψη υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

“Το θέμα για την κυβέρνηση είναι λήξαν. Δεν υπάρχει θέμα πολιτικών ευθυνών, γιατί ο υπουργός Εσωτερικών δεν το γνώριζε και μόλις το πληροφορήθηκε ζήτησε άμεσα την παραίτηση του συνεργάτη του”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

… Ο ίδιος ο κ. Χούπης σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι δεν μετέχει σε καμία εταιρεία με προσλήψεις, ούτε ασχολείται με αξιολόγηση προσωπικού. Δηλώνει, ότι παραιτήθηκε για να πάψουν τα άδικα σχόλια εις βάρος του Προκόπη Παυλόπουλου…. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης ζητώντας διευκρινήσεις για τις προσλήψεις συμβούλων. Επισημαίνουν ότι προκύπτει μείζον θέμα ηθικής τάξης. Είναι λυπηρό για μια νέα κυβέρνηση, που κάνει μάλιστα εκστρατεία υπέρ της διαφάνειας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.”

και παρακάτω:

“Ιούνιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής… “

Έτσι, για πλάκα αυτά…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Περιβάλλον, πολιτική και αναισθησία, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ο παράξενος επιβάτης – The strange passenger, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Η “ανακάλυψη” της Αμερικής – The “discovery” of America, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.