Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πρ.Παυλόπουλος: ο ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση “Το μετέωρο βήμα” στη Ρόδο αφιερωμένη στο προσφυγικό

12804251_10154669651718266_855562152_n.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12804251_10154669651718266_855562152_n.jpg

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης σκιτσογραφίας “Το μετέωρο βήμα” που ήταν αφιερωμένη στους Πρόσφυγες στις 7 Μαρτίου 2016 στη Ρόδο, ημέρα επετείου για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στσην Ελλάδα (68η Επέτειος).

 

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προσγειώθηκε με τον Προεδρικό αεροσκάφος το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Διαγόρας.

 

Στόχος της έκθεσης είναι να ευαισθητοποίησει όλους τους Ευρωπαίους για το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα που εκτυλίσσεται την τελευταία διετία εντονότατα στο Αιγαίο και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου να αναγκαστούν οι Βρυξέλλες να δουν την ρεαλιστική εικόνα της προσφυγιάς μέσα από την Τέχνη του σκίτσου. 

 

Η Έκθεση από τη Ρόδο, θα μεταφερθεί στη Λέρο και στο Αγαθονήσι, νησιά που έχουν δεχτεί πληθυσμό μεταναστών αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους και της δυναμικής τους, από κει θα μεταφερθεί στην Αθήνα και θα καταλήξει στις Βρυξέλλες, όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης και στοχεύει να (ξανα)θέσει το θέμα του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού με αφετηρία την χώρα μας. 

 

Παρόντες ήταν οι σκιτσογράφοι: Βαγγέλης Παυλίδης, Παναγιώτης Μαραγκός, Μιχάλης Κουντούρης ενώ έργα δημιούργησαν οι περισσότεροι από τους έλληνες καταξιωμένους σκιτσογράφους. 

 

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Ν. Αγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Γάκης, Κόνσολας, Κρεμαστινός, Σαντορινιός, οι αντιπεριφερειάρχες κκ Φλεβάρης και Ζαννετίδης, οι επικεφαλής και διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτευτές της Δωδεκανήσου, πλήθος πολιτών 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιδέα της Έκθεσης ανήκει στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr

 

Ακολουθεί έκθεση εικόνωνΦωτογραφικό αρχείο εγκαινίων: Σταύρος Φλαμπουριάρης

 

Διαβάστε επίσης: 

 

Άρματα του αιθέρα: εικόνες και video της 68ης Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα 

Η έκθεση που πρέπει να “περπατήσει” παντού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, της Τζίνας Δαβιλά

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Νίκος Κανταρζής: συμπαράσταση προς Δήμαρχο Κω: “Περιφερειάρχης ΠΝΑι και Πρόεδρος εθελοτυφλούν”
Πρωτομαγιά στις Πηγές Καλλιθέας! Πρόγραμμα εκδηλώσεων από 11:00-22:00
Απάντηση Γερονικόλα για τη διαγραφή του από τη ΝΔ: “Συντάσσομαι με τον ηθικό άνθρωπο Μ.Γλυνό, η ΝΟΔΕ γνωρίζει ότι εκ παραδόσεως ανήκουμε στη ΝΔ. και αυτό δεν παραγράφεται”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.