Υγεία

Πώς επιδρά η τεχνολογία στα μάτια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

 

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τάμπλετ και το έξυπνο τηλέφωνο έχουν μπει στη ζωή μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια τους, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από την κακή ή υπερβολική χρήση των παραπάνω συσκευών.

Το «Σύνδρομο κοπιωπίας της όρασης λόγω χρήσης υπολογιστή» εκδηλώνεται με πονοκεφάλους, ερεθισμό των ματιών, διπλωπία και μία αίσθηση του ασθενούς ότι τα μάτια του κουράζονται. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν όταν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Προκαλούνται δε από προβλήματα στη συνεργασία των δύο ματιών, στην προσαρμογή του ματιού αλλά και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε ξηροφθαλμία.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να έχετε σωστή στάση σώματος- κυρίως του κεφαλιού- μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σωστή κλίση και η οθόνη να βρίσκεται σε κατάλληλη θέση. Αν ήδη αντιμετωπίζετε πρόβλημα η σωστή συμπεριφορά θα σας βοηθήσει να μην οξυνθεί ενώ οι παραπάνω επιλογές λειτουργούν εξαιρετικά σε επίπεδο πρόληψης. Αν η ζημιά έχει ήδη γίνει, ανάλογα με την περίπτωση ο οφθαλμίατρος θα σας συστήσει πολυεστιακά γυαλιά, ή ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να επισκέπτεστε προληπτικά τον οφθαλμίατρο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Πολύ βασικό είναι επίσης να του δίνουμε σωστό ιατρικό ιστορικό μια και συχνά δεν συνειδητοποιούμε πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις ασθένειες του σώματος και τα προβλήματα που εκδηλώνουν τα μάτια μας. Τέλος, ελέγχετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι ή στο γραφείο, διατηρώντας την ατμόσφαιρα υγρή, κάτι που θα σας βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού των ματιών που προκαλεί η ξηρότητα.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μήνας Ιανουάριος, αφιερωμένος στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η ΑΚΟΣ για τη Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Μην ξεχνάτε το εμβόλιο κατά της γρίπης!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.