Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Πολύδωρας, ζαρντινιέρες και Χρυσή Αυγή, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

 

POLYDORAS-FLIRTING-copy.jpg

 

Αγουροξυπνημένος ήμουν. Πρώτη μου δουλειά να φτιάξω μια κούπα καφέ. Δεύτερη δουλειά ν΄ανοίξω τον Η/Υ και να κάνω κλικ στις εφημερίδες. Ένοιωσα λίγο αποπροσανατολισμένος.

”Πρωταπριλιά”, σκέφτηκα. “Δεν μπορεί”, ξανασκέφτηκα. Κοίταξα καλύτερα και δεν ήταν Πρωταπριλιά και ήταν αλήθεια πως η καλή μας η κυβέρνηση προορίζει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.


Γραφικότατος αρχαιολάτρης και ιστοριοδίφης ο Βύρων, τον θυμόμαστε για τις απολαυστικές του ομιλίες στην Βουλή, που έγιναν viral στο διαδίκτυο για να γελάει ο κόσμος. Ας είναι.
Τον θυμόμαστε όμως και για άλλα. Τον θυμόμαστε, π.χ., για την υπόθεση εκείνη όπου κάποιος φοιτητής πήρε φόρα και έπεσε σε μια “ζαρντινιέρα” σπάζοντας τα μούτρα του- έτσι είπαν επίσημα. Το ότι μια ομάδα αστυνομικών επί ώρα τον κοπανούσαν αλύπητα ενώ αυτός ζητούσε βοήθεια δεν είχε σχέση με τον τραυματισμό του, μόνος του έπεσε στην ζαρντινιέρα.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, είχε τότε κάνει λόγο για “επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και ψυχραιμία” της Αστυνομίας.

Τον θυμόμαστε για την δήλωσή του-σχολιάζοντας την απαγωγή και βασανισμό τους από την αστυνομία- πως οι Πακιστανοί έχουν σαν σπορ το να απαγάγουν ο ένας τον άλλον.

Τον θυμόμαστε γιατί στις δυο μόλις μέρες που χρημάτισε πρόεδρος της βουλής, πρόλαβε να διορίσει την κόρη του σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Νόμιμο μεν, ηθικό όμως;

Τον θυμόμαστε ακόμα για το “φλερτ” του με την Χρυσή Αυγή, με την οποία πρότεινε να συνεργαστεί η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως η Χ.Α. “δεν είναι απειλή για την δημοκρατία”.

Η ΝΔ βέβαια, δήλωσε πως δεν είναι κατάλληλος για το ΕΣΡ. Για δικούς της λόγους αυτό αφού τον έχουν διαγράψει εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση όμως; Πρέπει να είναι σε απελπιστική θέση η αριστερή κυβέρνηση, να προβληματίζεται σοβαρά, να γυρεύει ίσως σωσίβια -εκείνο το “άνοιγμα” που είπε ο Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μα ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι άνοιγμα, είναι τρύπα… τρυπάκλα που οδηγεί στα σκοτεινά βάθη της δεξιοδεξιάς!

Παραθέτω δυο από τα πολλά σκίτσα που κατά καιρούς έχω κάνει τον Πολύδωρα. Είναι της εποχής ζαρντινιέρας και φλερτ με Χ.Α.

 

 

 

 

POLYDOR-BONAPARTE-copy.jpg

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Στον αγώνα ενωμένοι…”, του Βαγγέλη Παυλίδη
Oscar Wilde, του Βαγγέλη Παυλίδη
ROI MAT!, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.