Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Πίτσα Ντόναλντ Τραμπ – Pizza Donald Trump, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

TRUMP-CARICATURE.jpg

Το σημείωμα αυτό ήταν να το δημοσιεύσω χθες μα ήλθε το βραβείο και μου αναποδογύρισε τις προτεραιότητες. Χθες, λοιπόν, ήταν τα γενέθλια του Donald John Trump που γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1946.


Το τι βγαίνει από το στόμα του εν δυνάμει επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ είναι αρκετά τρομακτικό. Εξ ίσου τρομακτικό είναι και το τι μπαίνει μέσα, ιδιαίτερα για όσους εξ ημών θεωρούμε πως το στομάχι είναι ένα από τα παράθυρα της ψυχής:

“Junk food”, που λένε οι Αμερικάνοι, σκουπιδοτροφή που θα λέγαμε εμείς. Χαμπούρκερ και chicken sticks, πατάτες τηγανιτές του φαστφουντάδικου και Diet Coke για να πάνε κάτω. Α, και για πρωϊνό δυο καλά τηγανισμένα αυγά, μέτρια ψημένο μπαίηκον και λουκάνικα. Τα αγαπημένα του εστιατόρια; Για ευνόητους λόγους να μην τα αναφέρω ονομαστικά, τα φαντάζεστε υποθέτω από το φαγητό που σερβίρουν.

Αν τώρα τον πιέσεις πολύ θα σου πει πως γενικά του αρέσει η πάστα και η βωδινή μπριζόλα. Τυπικός Αμερικάνος θα έλεγε κανείς κι ίσως γι αυτό να είναι τόσο δημοφιλής. Έχει όμως και μια παραξενιά που δεν ξέρω αν και πόσο, σε ποιόν βαθμό, την συμμερίζονται οι συμπατριώτες του. Λατρεύει την πίτσα μα μόνο το πάνω μέρος, την “γέμιση” αν λέγεται έτσι, που το αφαιρεί προσεκτικά και την τρώει σκέτη, αφήνοντας στην άκρη την πίτα -το ψωμί.

Και του στραβού το δίκιο τώρα. Ο Τραμπ δηλώνει πως του αρέσει πολύ το Ρολό Κιμά που του φτιάχνει η μαμά του. Σας δίνω την συνταγή… καλό ακούγεται μα τίποτα το ιδιαίτερο.

 

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑΣ

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 1 γλυκά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα – 1 τομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη – 2 μεγάλα αυγά – 2/3 φλυτζάνι ψίχουλα – 1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος – 2/3 φλυτζάνι τοματοπολτός – αλάτι, πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθεμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Σωτάρουμε σε τηγάνι πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και τομάτα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο παραπάνω κιμά, αυγά, ψιχουλα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπώλ.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ταψί και το πλάθουμε σε φρατζόλα. Περιχύνουμε με τον τοματοπελτέ αραιωμένο με νερό. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40 – 50 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, 10 περίπου λεπτα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σάλτσα μανιτάρια και πουρέ πατάτας.

 

 

I was intending to post this yesterday but then came the prize for the book and changed my priorities. Yesterday then it was the birthday of Donald John Trump, who was born on 14 June 1946.

 

What comes out of the mouth of the potentially next president of the USA is scary enough, but equally scary is what goes inside it: Big Macs, Filets-of-Fish, hash browns or french fries with Diet Coke to wash it down. For breakfast he prefers medium-cooked bacon and over-well eggs and sausage. If you insist, he will say that he likes pasta in general and beef stake so well cooked that “it rattles” in the plate. Quite typical American you might say, which could be one of the reasons he is so popular. Things though get weird: “I scrape the toppings off my pizza — I never eat the dough,” declares Trump!

 

To be fair though we must say that he also loves his mother;s Meat Loaf. Her’s the recipe… seems to be OK though nothing special:

INGREDIENTS

2 pounds fresh ground beef – 1 finely diced Spanish onion – 1 finely diced red bell pepper – 1 finely diced green bell pepper – 2 cloves minced garlic – 1 large beefsteak tomato, finely diced and with seeds removed – 2 extra large fresh eggs – ⅔ cup of seasoned breadcrumbs – ¼ cup chopped parsley – ⅔ cup of tomato puree – ½ tablespoon of salt and pepper

 

DIRECTIONS : Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit.

Cook peppers, onion, garlic, and tomato in a large saucepan until the onions are translucent. Let cool.

Combine the ground beef, cooked pepper and onion mixture, eggs, breadcrumbs, parsley, salt, and pepper in a large bowl. Mix well.

Transfer meat mixture to a 14-by-9-by-2-inch baking dish. Form into a loaf. Pour tomato puree over. Transfer to oven and bake for 40 to 55 minutes, or until the meatloaf is brown and firm.

Remove from oven and let rest for 10 minutes. Slice and serve with mushroom gravy and mashed potatoes, or as part of a sandwich.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Πετάξτε μ’ ένα βιβλίο – Fly with a book, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ρόδος, 10 Δεκεμβρίου 1522, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Käthe Kollwitz, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.