Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του βιβλίου 2018

29-23461217869043s.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-23461217869043s.jpg

 

«Η Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018 είναι μια διοργάνωση που κέρδισε επάξια ο Δήμος Αθηναίων από την UNESCO και αποτελεί ένα στοίχημα στο οποίο θα πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29.5 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τους προσκεκλημένους του στο δημαρχιακό μέγαρο. Συγγραφείς, εκδότες, δημοσιογράφοι και κριτικοί συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της πλατείας Κοτζιά ύστερα από πρόσκληση του Δήμου για τον μεγάλο εορτασμό του βιβλίου ο οποίος θα ξεκινήσει σε λιγότερο από έναν χρόνο. «Όπως έγινε και με την Documenta 14, έτσι και με τη διοργάνωση της Αθήνας-Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018, η Αθήνα θα μπει στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο Γ. Καμίνης, για να προσθέσει: «Ο Δήμος θα συνεργαστεί με συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοθήκες, μορφωτικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια για να στηρίξει και να προβάλει τη φιλαναγνωσία, κάτι που γίνεται ήδη μέσα από τα προγράμματά του “Ανοιχτά σχολεία” και “Έτσι μαθαίνω καλύτερα”».

 

«Δεν ανήκω στους κινδυνολόγους», παρατήρησε σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλίας του ο δήμαρχος Αθηναίων, «αλλά παρατηρώ τα τελευταία χρόνια (το βλέπω και στις δύο μικρές μου κόρες) μια καθήλωση των παιδιών στην εικόνα. Με την Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου θέλουμε να κάνουμε την ανάγνωση να αγαπηθεί, βοηθώντας τους νέους και τα παιδιά να έρθουν κοντά στο βιβλίο. Σκοπός μας είναι το βιβλίο να φτάσει σε κάθε γειτονιά της πόλης και τη γιορτή του να τη ζήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας».

 

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Τροχόπουλος, επικεφαλής της Αθήνας-Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018, είπε ότι η διοργάνωση «μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στην κοινωνία και σε όσους επιδεικνύουν θάρρος και επιμονή σε μιαν εποχή η οποία εξακολουθεί να υποφέρει από την κρίση».

 

ΑΠΕΜΠΕ

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Στο αεροδρόμιό μας, του Βαγγέλη Παυλίδη
TREE-STAIRS-2.jpg
Το δέντρο – The tree, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Ο άνθρωπος χάρισε τα γενέθλιά του – The man who donated his birthday, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.