Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Περιβαλλοντική υπερευαισθησία, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

BLACK-FLOOD.jpg

 

Διαβάζω στον Τύπο πως η σύνοδος του ΟΗΕ για το περιβάλλον που πρόκειται να συνέλθει σε λίγες εβδομάδες θεωρείται ως ίσως η τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας να σώσει τον πλανήτη, καθώς όλο και περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί και επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω εδώ πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από της συνέπειες την καταστροφής του περιβάλλοντος, με την αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Χιλιοειπωμένα αυτά, γνωστά σε όλους. Θα αναφέρω μόνο την πρόσφατη ανακοίνωση του WMO, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, σύμφωνα με την οποία το 2014, για 30ή συνεχή χρονιά, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφτασαν σε επίπεδο-ρεκόρ αγγίζοντας τα 400 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο). (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)

«Κάθε χρόνο λέμε ότι τα περιθώρια εξαντλούνται. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εάν θέλουμε να έχουμε μια ευκαιρία να διατηρήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε διαχειρίσιμα επίπεδα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας του WMO, Μισέλ Ζαρό.

Την ίδια ώρα, δίπλα δίπλα στις εφημερίδες, διαβάζω δηλώσεις του δικού μας υφυπουργού Εξωτερικών κυρίου Μάρδα. Αναφερόμενος στην ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης επενδύσεων στην χώρα και στα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα αναφέρθηκε και στο περιβάλλον. Ανάμεσα στ’ άλλα, είπε επί λέξηι: “Συχνά δείχνουμε μια υπερευαισθησία σε κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον… Δεν είμαστε η μόνη υπερευαίσθητη χώρα για οτιδήποτε και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι”.

“Υπερευαισθησία” κύριε Μάρδα; Μπορεί κανείς να είναι υπερευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος; Και στο κάτω κάτω καλύτερα έτσι παρά αναίσθητος, ε. Καλύτερα “υπερευαίσθητοι” παρά σαν κι αυτούς, τους “υπόλοιπους” που λέτε, κύριε Μάρδα, αυτούς που κατάντησαν την γη μας -το σπίτι μας- στα χάλια που βρίσκεται.

 * Το εκάστοτε άρθρο απηχεί στις απόψεις του συντάκτη του. 

iPorta.gr 

 

 

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Διαφήμιση της Ρόδου, συνέχεια – Rhodes promotion, continued, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Η γαλανόλευκη – The blue and white flag, του Βαγγέλη Παυλίδη
samaras-merkel.jpg
Natura Artis Magistra, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.