Από το μπλογκ του Βαγγέλη

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Βαγγέλης Παυλίδης

Μεγάλη μέρα χθες, Καθαρή Δευτέρα, ευχάριστη μα και κουραστική. Πολλοί φίλοι, πολύ φαϊ (νηστεία γαρ), είχα και καλεσμένους το βράδυ που τους μαγείρεψα το κλασσικόχταπόδιμεκοφτόμακαρονάκικαιταραμοσαλάτακαιμπακαλιαροσκορδαλιακαιθαλασσινά διάφορα, άσε που πέταξα και αετό για πρώτη φορά μετά …αντα χρόνια.
Πού καιρός και κουράγια για ν’ ασχοληθώ με τούτο εδώ το μπλόγκ. Για να μην τ’ αφήσω αδειανό λοιπόν ανατρέχω στο συνηθισμένο σωσίβιο -το παρελθόν. Καλό είναι να θυμόμαστε, μια που τα περισσότερα απο τα σημερινά μας πάθη και παθήματα έχουν ρίζες βαθιές. Αντιγράφω λοιπόν απο το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

19.2.1991- Τεράστιο πολιτικό θέμα δημιούργησε από το βράδυ της Κυριακής η φυγάδευση από την Ελλάδα όλης της κινητής περιουσίας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ προς το Λονδίνο. Οι συνωμοτικές συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η φυγάδευση, το γεγονός ότι η κινητή περιουσία έφυγε από την Ελλάδα χωρίς να υπογραφεί καν συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον τέως, καθώς και η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να κρατηθεί η όλη επιχείρηση μυστική, οδήγησαν την αντιπολίτευση να καταγγείλει την κυβέρνηση για συναλλαγή με τον Γλύξμπουργκ. Επτά ολόκληρες εβδομάδες δεκάδες εργατών συσκεύαζαν στο Τατόι έπιπλα, χαλιά, ασημικά, πίνακες…

20.2.1991- Τα 1904 δέματα με τις χιλιάδες αντικειμένων που εξήχθησαν εν κρυπτώ, είναι η πρώτη δόση των εξαγωγών της οικογένειας Γλυξμπουργκ, που όπως ομολόγησαν χθές δυο υπουργοί, θα συνεχισθούν. Τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Τζανετάκης όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Παλαιοκρασσάς, απεκάλυψαν οτι η κυβέρνηση αγνοεί την αξία των κινητών πραγμάτων που μεταφέρει με την άδειά της στο εξωτερικό, ο τέως.

Το σκίτσο του Κ. Μητσοτάκη είναι απο ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 24.2.1991

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author.

Iporta.gr

SHARE
RELATED POSTS
20141102.jpg
Μια εξήγηση – An explanation, του Βαγγέλη Παυλίδη
Η μεγάλη ανακάλυψη – The great discovery, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.