Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Περί Χριστοφοράκου και Siemens ο Σόϊμπλε τήρησε σιγή ιχθύος

Spread the love

Ψηλά στην λίστα των trends του twitter βρίσκεται το hashtag Χριστοφοράκος και όχι τυχαία. Είναι η ερώτηση που ετέθη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον αιφνιδίασε σε τέτοιο βαθμό που επέλεξε να… μην απαντήσει.

 

Η ερώτηση ετέθη από τον δημοσιογράφο του Mega και της Εφημερίδας των Συντακτών, Παντελή Βαλασόπουλο, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά, φέροντας ως παράδειγμα τη Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο (στο 31ο λεπτό του βίντεο). Ο Χριστοφοράκος είναι το μεγαλοστέλεχος του ελληνικού τμήματος της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο και έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Ο Σόιμπλε φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και αρκέστηκε να πει ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της.

 

Μετά από αυτή την αμήχανη στιγμή, το twitter πήρε φωτιά

[iframe frameborder=”0″ width=”0″ height=”0″ src=”//www.dailymotion.com/embed/video/x2gh50q” allowfullscreen ]
Οι δηλώσεις Βαρουφάκη – Σόιμπλε από CDemo83
SHARE
RELATED POSTS
Κλείνει ο φίλος του τζάμπα;, της Τζίνας Δαβιλά
“Σφραγίδες-σφραγίδες-…”! “Stamped out”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Η εντροπία, η ντροπή και οι τροπικοί, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.