Το σχόλιο της ημέρας

Πειράζει που γελά με την κρίση η Αρβελέρ;, του Γιάννη Σιδέρη

Spread the love

Το ’68, στις πυρωμένες μέρες του γαλλικού Μάη, γηραιά γαλλίδα δημοσιογράφος περπατούσε στο δρόμο, εν μέσω διαδηλώσεων, με συνομήλικη φίλη της.

Ξάφνου μπροστά τους παρουσιάζεται νεαρός, με μαντήλι στο πρόσωπο, που κρατούσε στα χέρια του κοκτέιλ μολότωφ και τους λέει σαρκαστικά: “Φύγετε καλές μου κυρίες, αυτά δεν είναι για την ευαίσθητη ψυχή σας”.

Η δημοσιογράφος και η φίλη της – όπως έγραψε – κοιτάχτηκαν και ξέσπασαν στα γέλια. Αυτές είχαν δει ως κοριτσάκια πραγματικές βόμβες από τα γερμανικά αεροπλάνα, είχαν δει κτήρια να ανατινάζονται στον αέρα και να γίνονται ερείπια, είχαν δει μιλιούνια σκοτωμένων, ξεκοιλιασμένων, μακελεμένων ή αποστεωμένων από την πείνα, ανθρώπων…

Γιατί το θυμήθηκα τώρα αυτό; Για όλο αυτό το ξέσκισμα που έφαγε στα social media η Αρβελέρ, επειδή τόλμησε να πει “έχω δει την κατοχή και όταν μου λένε κρίση γελάω!”

 

Γιάννης Σιδέρης

 

SHARE
RELATED POSTS
Και τώρα που αποτύχατε, φταίει η Παρασκευή και 13;, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Για σένα, ανεμβολίαστη/ε που χαίρεσαι γιατί …κυκλοφορείς, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
O Εαυτός την εποχή του Νεοκαπιταλιστικού Τεχνολογισμού, του Ηλία Καραβόλια
1 Comment
  • Γιάννης Στουραΐτης
    6 Οκτωβρίου 2014 at 15:16

    Αυτοί που, (πολύ συχνά ανωνύμως), “ξεσκίζουν”, (ή νομίζουν ότι ξεσκίζουν), ιντερνετικά όποιους δεν πάνε με τα νερά τους, αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν “αδένες” του διαμετρήματος της κας Αρβελέρ, ούτε την τόλμη της, και οπωσδήποτε, ούτε το μυαλό της. Γι αυτό και δεν είναι σε θέση ν’ αντικρούσουν, επί της ουσίας, το ακράδαντο επιχείρημά της. Περαστικά τους…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.