ΕΥ ΖΗΝ

Πάθη, Ανάσταση, Μετουσίωση: Ιεροί συμβολισμοί των Ιχθύων, της Σμάρως Σωτηράκη

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σμάρω Σωτηράκη

Τηλ.Επικοινωνίας:210-8020230

 

 

 

Δεν νομίζω να υπάρχουν μέρες πιο σημαντικές, πιο κατανυκτικές από αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα Πάθη του Ιησού Χριστού αγγίζουν τις καρδιές μας και μας εξωθούν στο να σκεφτόμαστε τον εξαγνισμό της ψυχής μας, ακόμη και μέσα από τη συγκίνηση για τη Μεγάλη Θυσία που έγινε για χάρη της ανθρωπότητας.

Και στη συνέχεια το μυστήριο της Ανάστασης! Το χαρμόσυνο νέο της κατανίκησης του θανάτου! Ο Χριστός ανελίσσεται στους ουρανούς για να πάρει τη θέση που του αξίζει, το θρόνο του, στο πλευρό του Πατέρα Θεού.

 

Ο Ιησούς γεννήθηκε περίπου τότε που άρχιζε η Εποχή των Ιχθύων. Όλη του η ζωή, η διδασκαλία, όλα όσα τον αφορούν σχετίζονται με τις πιο υψηλές αξίες αυτού του ζωδίου. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε μία ταπεινή φάτνη, επέλεξε τους μαθητές του που ήταν ψαράδες, απλοί άνθρωποι του μόχθου και δίδαξε την Αγάπη. Η Αγάπη, η άνευ όρων και ορίων είναι το ύπατα αξίωμα των Ιχθύων και του κυβερνήτη τους Ποσειδώνα! Η κατά του Εγώ Αγάπη, αυτή που οδήγησε τον Χριστό μας στο μαρτύριο Του για τη σωτηρία της ανθρωπότητας είναι η ανώτερη έκφραση του πλανήτη Ποσειδώνα. Η πίστη στην οποία στήριζε τα θαυματά του ο Ιησούς είναι το υψηλότερο αγαθό με το οποίο μας οπλίζει ο Δίας, ο κυβερνήτης των Ιχθύων στη παραδοσιακή αστρολογία. Τα πάθη, ο εξευτελισμός, ο πόνος που βίωσε ο Ιησούς είναι στοιχεία που προσδίδονται στο ζώδιο των Ιχθύων. Τέλος το Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.(Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ) που είναι γραμμένο στο σταυρό του μάλλον δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο…

 

Η Εποχή των Ιχθύων ήταν αυτή στην οποία η ανθρωπότητα έπρεπε να εξυψωθεί συναισθηματικά προκειμένου να διευρύνει τη συνειδητότητά της και να ανελιχθεί σε ένα ανώτερο επίπεδο. Ο Χριστός ήρθε να μας διδάξει όλες τις αρετές των Ιχθύων μέσα από τις οποίες ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει καλύτερος, να εξαγνίσει τη ψυχή του, να ανοίξει την καρδιά του και να μπορεί να κοιτάξει κατάματα τους ουρανούς, έχοντας δημιουργήσει το δικό του παράδεισο της καλοσύνης, της συμπόνοιας, της πίστης, της μετάνοιας, της συγχώρεσης, της αλληλεγγύης, του θαύματος, της μετουσίωσης, της Αγάπης! Όλες αυτές είναι αρετές των Ιχθύων και όλες μας παραχωρήθηκαν με αυταπάρνηση και θυσία από τον Ιησού μας.

 

Δυστυχώς όμως στα 2000 χρόνια περίπου που ακολούθησαν και ενώ είμαστε στο κατώφλι της επόμενης Εποχής, αυτής του Υδροχόου, η ανθρωπότητα στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της έχει γίνει υποχείριο του χρήματος, της εξουσίας και των λυπηρών συνεπειών τους που είναι ο εγωισμός, η αδιαφορία για τον πλησίον και η απομάκρυνση από κάθε υψηλό ιδανικό. Αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να πάει στο επόμενο βήμα της που είναι η πνευματική καλλιέργεια και η συνένωση μέσω των πνευματικών αξιών αλλά δεν έχει ούτε στο ελάχιστο επεξεργαστεί το μήνυμα της Εποχής των Ιχθύων.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυξάνονται όλο και περισσότερο αυτοί που συνενώνονται σε ομάδες και αναζητούν την Αλήθεια μέσα από Πνευματικές οδούς αλλά, δυστυχώς, ακόμη είναι πάρα πολύ λίγοι. Για να επιτευχθεί η αφύπνιση της ανθρωπότητας και η εξέλιξή της, πρέπει πρώτα να αφυπνιστούμε εμείς, ο καθένας μας ξεχωριστά, ως κύτταρο της ανθρωπότητας.

Αυτές τις μέρες που τα σύμβολα είναι ακαταμάχητα, η Ιερότητα του Θείου Πάθους ανοίγει τις καρδιές μας και είμαστε πιο κοντά στην Αλήθεια, θα ήταν ευχής έργο αν όλοι μας σκεφτόμασταν τις πράξεις μας, τη ζωή μας, τα ιδανικά μας, τις ιδέες μας, τους στόχους μας, τα συναισθήματά μας, τον τρόπο που τα εκφράζουμε. Θα ήταν υπέροχο αν συνειδητοποιούσαμε τα λάθη μας όχι μόνο προς τον πλησίον αλλά και προς το σύνολο και προς τον πλανήτη. Θα ήταν θαύμα αν ανοίγαμε τις καρδιές μας να μπει η Αγάπη κι αν βουτάγαμε στην Συμπαντική Αγάπη, στο συλλογικό ασυνείδητο (Ιχθείς) για να γίνουμε ένα με τον Σύμπαν, να συνενωθούμε μαζί του όπως το ποταμάκι ενώνεται με τη θάλασσα.

 

Αυτό το Πάσχα ας μη περιμένουμε τους άλλους να μας παρασύρουν με το παράδειγμά τους κι ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα! Τα Πάθη του Χριστού ας φέρουν τη κάθαρση στις ψυχές μας και η Ανάσταση Του είθε να φέρει την Ανάσταση στις καρδιές μας και τη Πνευματική μας αναγέννηση! Ας φροντίσουμε όλοι μας ώστε να έχουμε μια καλή Ανάσταση!

Ολόκαρδα σας εύχομαι να περάσετε καλά, να είστε πάντα μέσα στην Αγάπη, στη χαρά της ζωής και στην ευτυχία! Καλό Πάσχα!

Με αγάπη

Σμάρω Σωτηράκη


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Χιόνι στη ΝΥ, ο Goose το χάσκι, στο φυσικό του περιβάλλον – 3 Videos
Εγκαίνια Παιδότοπου στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης από το ΓΕΣ & 4 οικημάτων για τα Στελέχη του
Gerotasos
Ὁ Ζυγός, τοῦ Τάσου Γέροντα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.