Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πάνος Καμμένος απο τη Σύμη: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο για να διασφαλίσουμε την ειρήνη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στη Σύμη στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 8ης Μαΐου 1945.

 

«Πέρασαν πολλά χρόνια από την Απελευθέρωση και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι βρίσκονται μαζί μας οι τελευταίες γενιές των πολεμιστών του Ιερού Λόχου, που μας έκαναν την τιμή να μας συνοδεύσουν μαζί με τη Στρατιωτική Ηγεσία.

 

Τιμούμε τους νεκρούς μας, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα είτε έρχονται με οικονομικά μέσα. Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες με τον ελληνικό λαό, είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Με την ευλογία της Εκκλησίας θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε αυτές τις επετείους, θα διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα – και ως Δωδεκανήσιος – όλο το λαό που συμμετείχε σήμερα σε αυτές τις εκδηλώσεις. Αν δείξει κανείς την εικόνα – και ελπίζω ότι θα το κάνετε αυτό στα μέσα ενημέρωσης – θα δει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι πολίτες είναι ενωμένοι με κοινά ιδανικά, με ιστορία και γεννημένοι πάνω σε χώμα που είναι ποτισμένο με αίμα. Σέβονται τη σημαία και τη Δημοκρατία».

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι έχετε να πείτε στην απέναντι χώρα με αφορμή την παρουσία σας εδώ σήμερα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μακάρι να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος όλων να ζήσουμε ειρηνικά. Θα ήταν ευχής έργο να σταματήσουν οι προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και να μπορούμε να συνυπάρξουμε μέσα σε έναν τόπο ο οποίος είναι ευλογημένος από τον Θεό. Από εκεί και πέρα, όμως, κάθε πρόκληση θα απαντάται. Μακάρι να μην υπάρχουν προκλήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η Κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία.
Σας ευχαριστώ πολύ.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος, Πύλη D’ Amboise (Πλατανάκια)-Φωτογραφία: Σοφία Φαρμακίδου
26 Ιουλίου, Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος: παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Blueislands”
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει restart με τους “Ευγενείς αλήτες” στις 13 Οκτωβρίου στο Colorado

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.