Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κάψα στο κόκκινο…, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Σου τηλεφώνησα. Από ο, τι μου ‘δωσες την εντύπωση να καταλάβω, δεν λες να το κουνήσεις ρούπι για διακοπές εφέτος. Ούτε κι εγώ, δεν έχω διάθεση καμία, εδώ θα την βγάλω, στο σπίτι.

Γι αυτό λοιπόν, όταν αρχίζει να σουρουπώνει πάρε μαζί σου εκείνη την χάρτινη τράπουλα που είχαμε κερδίσει αγοράζοντας δυο μπουκάλια ουϊσκυ σε προσφορά,  και έλα από το σπίτι. Απόψε πρέπει να σημαδέψουμε τον άσσο το μπαστούνι – εκείνον του καλοκαιριού – κάνοντας ταυτόχρονα και καρέ στο Ρήγα τον σπαθάτο – εκείνον του χειμώνα.

Μη ξεχάσεις να φορέσεις εκείνο το μαύρο βελούδινο φόρεμα που σου είχα αγοράσει αλλά ποτέ δεν σου άρεσε, όπως μου είχες πει. Θυμάσαι το ύφος με το οποίο με κοίταζες όταν σου το ‘φερα στο σπίτι; Εγώ θα βάλω εκείνο το σταχτί πουλόβερ, όχι αυτό με τη λαιμόκοψη που ξέρεις αλλά το άλλο που με καλύπτει μέχρι τον λαιμό ψηλά.

Πετρέλαιο έχει στη δεξαμενή, εξ άλλου κανένας δεν ανάβει πια καλοριφέρ. Θα το ντουμανιάσουμε μέχρι να γίνει μπόμπα το δωμάτιο. Α!, θα βάλουμε και μουσική στο Dual εκείνο το «Last Christmas», τόσο δυνατά που να καλύπτει τις φωνές των τζιτζικιών. Στο πάσο με τα δυο ψηλά σκαμπό θα έχω ετοιμάσει κονιάκ σπέσιαλ.

Τραβώ κουρτίνα. « Κοίτα έξω, άρχισε να το στρώνει το χιόνι. Πάρε με στην αγκαλιά σου να με ζεστάνεις» θα μου πεις. Είδες τι προνοητικός ήμουν; Ακόμα το δέντρο το έχω ξεστόλιστο.

Κι αν έχεις ακόμα εκείνες τις γόνιμες μέρες και βρουν και το κατάλληλο σπέρμα από ‘μένα, τότε σίγουρα θα φυτρώσει ένας μπουρλοτιέρης καταμεσής της άνοιξης. Αμφίβιος σίγουρα, αλλά και με χαλύβδινο κορμί να ξέρεις…

SHARE
RELATED POSTS
Τα λάθη…, της Αναστασίας Φωκά
Το «ζύγι» της ζωής μας, και ο ζυγός της ψυχής μας, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη
Καλημέρα, ψυχική μου ασθένεια!, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.