Ανοιχτή πόρτα

Ωρέ, πού πάμε;, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Spread the love

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ματίνα Ράπτη-Μιληλή

  

 

 

 

 

purple-grapes-553464_960_720.jpg

 

 

Ωρέ, φύυυγαν τ΄αμπέλια, τα σπαρτά…θα φύγει και το σπίτι!! Ωρέ πού πάαααμε;

Αυτό με τον Μωάμεθ και το βουνό το λέγαμε για πλάκα! Κι όταν αλλού πατείς κι αλλού βρίσκεσαι μάλλον πρέπει να αγοράσεις βάρκα! Εγώ κάνω πλάκα κι οι άνθρωποι ξύπνησαν ένα πρωί και έψαχναν τη γη κάτω από τα πόδια τους! Δεν φτάνει που πρέπει να τρέμουμε για το τί θα μας πέσει από τον ουρανό, τώρα θα τρέμουμε και να φορέσουμε τις παντόφλες μας το πρωί!

Πράγμα αδιανόητον διότι όλοι οι παλιοί το μόνο που μας έλεγαν και στο οποίο συμφωνούσαν με έναν εμμονικό, περίεργο τρόπο και ανεξαρτήτα από τα πολιτικά τους φρονήματα, την καταγωγή τους και την οικονομική τους δυνατότητα, ήταν ένα και μόνο!

“ΓΗ ! Η μόνη σίγουρη επένδυση! Αγόρασε και δεν θα χάσεις. Δεν μπορεί να στην πάρει κανείς!Θα την αφήσεις στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου κι αυτά στα δισέγγονά τους. Αστην να κάθεται.Δεν θα σου κοστίσει τίποτα! Μόνον έτσι γίνεσαι νοικοκύρης!”

Και φυσικά εννοούσαν πως δεν θα χάσεις τα λεφτά σου! Εδώ κοντέψαμε να αγοράζουμε οικόπεδα στην Σελήνη! Τα θυμάμαι και συγχίζομαι!

Σε καμία των περιπτώσεων, ούτε και στους πιο τρελούς τους εφιάλτες οι καημένοι οι μπαμπάδες μας οι μπαρμπάδες κι οι παππούδες μας δεν φανταζόντουσαν πως θα έχανες την ίδια την γη! Κυριολεκτικά όμως! Αν τους έλεγες κάτι τέτοιο είχες πάει σούμπητος για εξορκισμό σε παρακείμενη εκκλησία!

Βέβαια υπάρχει κι άλλος τρόπος να αποχαιρετήσεις τα χώματα σου(πατρογονικά και μή) μαζί με τα συρματοπλέγματα που τα οριοθετούν! Λιγότερο…φασαριόζικος τρόπος είναι η αλήθεια, αλλά πιστέψτε με, το ίδιο αποτελεσματικός.

Και σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν θα σου φωτογραφίσει από Drone το “ταξιδιάρικο” σου αμπέλι και δεν θα σου δώσει αποζημίωση, (έστω και μικρή) που στο μετέτρεψε σε σκόνη και λίπασμα στα καλά των καθουμένων!

Μπορεί, ας πούμε, να στο πάρει η τράπεζα, (οποιαδήποτε τράπεζα, όλες από το ίδιο σόι είναι, πρωτοξάδερφα), η εφορία (μία είναι αυτή..φανταστείτε να είχαμε πολλές!), ο πονηρός επενδυτής που περιμένει σαν το κοράκι να σου πάρει κοψοχρονιά ό,τι πουλάς γιατί ξέρει πως έχεις ανάγκη!

Ουυυυ! Τρόποι πολλοί! Δεν μπορείς να πεις! Η κοινωνία εξελίσσεται! Στο πιο ανθρωποφαγικό της …αλλά εξελίσεται. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Εντάξει, εμείς το τερματίσαμε βέβαια…Το κάναμε “Ο έχων την μεγαλύτερη μασέλα, ο πιό γρήγορος κερδίζει, ο πιό πονηρός , ο έχων μπάρμπα στην Κορώνη κτλ κτλ…!”

Το κάναμε Survivor αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και πάλι ξέφυγα από τις ράγες!

Τώρα μάλλον έφτασε και η στιγμή (τώωωρα, τώρα που η κοινωνία κάνει διορθωτικές κινήσεις προς την απόλυτη καταστροφή της) να αλλάξει και ο τρόπος φορολόγησης σχετικά με το θέμα…Η ακίνητη περιουσία πια, θα πρέπει να φορολογείται ως ..κινητή! Καλό δρόμο στα περιβολάκια σας!

Γιατί σας έλεγα, πριν πάρει άλλο δρόμο η σκέψη μου, πως η προφανής “μετανάστευση ” του χωραφιού του άτυχου γεωργού και η επερχόμενη (πιθανότατα) του σπιτιού του, που επίσης κινδυνεύει, έχει μιαν αιτία ανθρώπινη! “Κρεατένια” 100% !

Δεν ξύπνησε ο Θεούλης ένα πρωινό και είπε ¨Α, τί ίσωμα είναι αυτό…δεν μ΄αρέσει καθόλου, ας κάμω μιά γούβα να δω πώς φαίνεται από δω πάνω!” , τύπου εικαστικό δρώμενο!

Οοοοχι ! Μάλλον σκέφτηκε αλλιώς. Σαν να είμαι στο μυαλό του (‘Ημαρτον Κύριε).

“Σας έδωσα ένα κομμάτι γης, από τα καλυτερα σε ολόκληρη την υφήλιο! Κελεπούρι!

Μπακλαβάς γωνία! Σας έδωσα μπόνους κι έναν ήλιο που άλλα μέρη πληρώνουν για να δούν έστω και λίγες μέρες τον χρόνο!

Και σεις μου σκάβετε ακόμα σαν τους τυφλοπόντικες να βρείτε λιγνίτη!

Πάρτε μια κατολίσθηση να μάθετε αφού από τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν μάθατε τίποτις! Ντουβάρια! “

Κομματάκι εκδικητικό εκ μέρους του, δε λέω, αλλά με τόσα που του κάνουμε και μεις…τί να κάνει κι ο Μεγαλοδύναμος! Εντωμεταξύ, θυμάστε, το είχε ξανακάνει με τον Νώε και με μεγάλη επιτυχία τότε!

Αλλά τώρα μας το πάει λάου λάου! Μπορεί να ελπίζει πως μπορουμε να το σώσουμε καπου στην πορεία…Αλλά άμα βλέπει και κάτι μπουμπούκια σαν τον Ντοναλντ τον Τραμπ…ε, του πάει η πίεση 300 !

Ελπίζω μονάχα να μας συγχωρέσει μιά μέρα..αλλά φοβάμαι μην είναι η μέρα της Κρίσεως…γιατί μέχρι στιγμής …μόνο την άλλη ¨κρίση¨ έχουμε δει!

Και ξαναρωτώ….Ωρέ πού πάααμεεε;

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μαντινάδα της δεύτερης μέρας, του Μάνου Στεφανίδη
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Για μια στιγμή, της Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Ούτε διπλωματία, ούτε καν σκάκι, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.