Ανοιχτή πόρτα

Όπως λέμε… κούμπωσε, της Αναστασίας Φωκά

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

 

Αναστασία Φωκά 

 

 

 

 

4279052273_0ff7e34424_b.jpg

 

Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα κλικ, ένα μικρό σπρώξιμο στην πλάτη, όπως λένε, για να λυθείς.

Δεν περιμένεις θαύματα. Αυτά ίσως γίνονται μία φορά στη ζωή σου, ή ίσως καμία. Κάποιοι το θαύμα τους το έζησαν. Κι αυτό δεν είναι αποδοχή, ή ηττοπάθεια. Είναι απλά η πραγματικότητα.

Ωστόσο, όσο κι αν πονάς, όσο κι αν το θηρίο μέσα σου έχει ξυπνήσει και πάλι και τα έχει διαλύσει όλα (ισορροπίες, λογική, καρδιά), όσο κι αν η καρδιά είναι αυτή που σε καθοδηγεί, γιατί δεν έχεις μάθει ακόμα να την ισορροπείς με τη λογική, υπάρχει μία μικρή-κρυφή ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Αυτό το κάτι μπορεί να μην είναι τόσο σπουδαίο, ή τόσο δυνατό, ή όπως τέλος πάντων το είχε πλάσει το μικρό μυαλό σου τις δύσκολες ώρες που το θηρίο ξυπνά μέσα σου.

Είναι απλά η κατάλληλη στιγμή, η κατάλληλη ώρα που θα πάρεις την απόφαση, θα χαλαρώσεις στη θέση σου και θα αφεθείς. Θα αφεθείς να σε σπρώξουν. Όχι, όχι σαν έρμαιο, από δω κι από εκεί. Αν μην τι άλλο είσαι ένας ώριμος άνθρωπος. Ακούς γύρω σου φωνές λογικής παντού, αλλά δεν μπορείς να τις αξιολογήσεις… έρχεται όμως αυτή η στιγμή που γίνεται από μόνο του, γιατί απλά έγινε συγχρονισμός κι απλά κούμπωσε.

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τι θα πει βλέπω ξανά φως, βλέπω ξανά μία ελπίδα, βλέπω ξανά τον εαυτό μου, τον αγκαλιάζω απαλά και τον αγαπάω. Μπορεί και να είναι ένα παροδικό συναίσθημα, τουλάχιστον όμως το ένιωσες. Όσο κρατήσει. Μπορεί αύριο το θηρίο α ξυπνήσει πάλι. Έγινε όμως, μία αρχή.

 

Αν ήξερες να ζωγραφίζεις, ίσως το μπέρδεμα των χρωμάτων πάνω στον καμβά, να αποτύπωνε πιο εύκολα αυτή τη συνθήκη. Αν ήσουν συνθέτης, ίσως οι νότες σου στο πιάνο, έφτιαχναν την πιο όμορφη μελωδία.

 

Αλλά από την άλλη, αφού αφέθηκες και το ένιωσες, είναι καλύτερα να αφεθείς και να το ζήσεις, χωρίς αναλύσεις και ταμπέλες, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν. Αφέσου και ζήσε το. Αυτό το σπρώξιμο στον ώμο είναι δικό σου…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρεσιτάλ Τζένης-Βικτωρίας: Μια μαγική μουσική βραδιά στο Ωδείο Αθηνών, του Γιάννη Στουραΐτη
Φαντάσου να ήσουν σαλίγκαρος, της Τζίνας Δαβιλά
Το Κιβώτιο και οι Διανοούμενοι, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.