Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Όταν η Υγεία δείχνει το καλό της πρόσωπο, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το σημερινό σημείωμα (εντελώς προσωπικού χαρακτήρα και…δεν θα επαναληφθεί) έχει ξεχωριστή σημασία αφού  απευθύνεται σε όσους συλλήβδην μιλούν ή γράφουν για τα «χάλια της Υγείας» σε αυτήν την πτωχή αλλά τίμια (που λέει ο λόγος)  χώρα που ζούμε. Λοιπόν, χρειάστηκε να επισκεφθώ ένα κρατικό νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εντελώς περιφερειακό και από τα ελάχιστα προβεβλημένα, αφού βρίσκεται εκτός…δακτυλίου!

Η καθαριότητά του έλαμπε σε όσους χώρους βρέθηκα. Το κάπνισμα απαγορευτέο ακόμη και στο υπαίθριο καφέ, στην αυλή! Νοσοκόμες, διοικητικοί, ταμίας, όλοι συνεργάσιμοι και  με το χαμόγελο στα χείλη. Και οι γιατροί; Αν βρεθεί κάποιος υπουργός στην ουρολογική κλινική (για παράδειγμα) όπου οι ασθενείς κατά τεκμήριο ανήκουν στην τρίτη –άρα ταλαιπωρημένη- ηλικία, οφείλει να τους σφίξει το χέρι. Ξέρετε γιατί; Διότι προσφέρουν την επιστήμη τους πιστοί στις ιδέες του δυναμικού άλλοτε προέδρου, του απίστευτα αδιάφθορου Λευτέρη Ανευλαβή, ο οποίος έβαλε τους κανόνες, που εξακολουθούν να τηρούνται ευλαβικά. Νομίζω πως γιατροί του κύρους και της ανθρωπιάς του διευθυντή Γιάννη Γκέρζελη και του συνεργάτη του Φίλιου τιμούν τους ρόλους που έχουν αναλάβει απέναντι στην Κοινωνία (αν και θα μπορούσαν να κυνηγήσουν βουλευτιλίκι στην Κόρινθο ή στα Τρίκαλα, αντίστοιχα, όπως τόσοι και τόσοι επιτυχημένοι του κλάδου τους). Κάτι που βέβαια δεν απαγορεύει ο όρκος στον Ιπποκράτη!

Και όλα αυτά που; Στο «Κωνσταντινοπούλειο» νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, πάνω σε ένα λοφίσκο όπου δεν σε υποδέχεται άναρχο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια, ούτε κορναρίσματα και…νέφος, αλλά ο ναός της Αγίας Όλγας,  και σε κατευοδώνει το ωραιότερο συναίσθημα, αφού ό,τι συνάντησες σε υποχρεώνει να σκύψεις ευλαβικά στην ιατρική επιστήμη!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κάθε «Παράδοση» στον καιρό της κ.κ. Ιερώνυμε! – Bad Business Sense Archbishop Ieronymos!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Οι ψηφιακές βιτρίνες και ο θάνατος του εμποράκου, του Ηλία Καραβόλια
22815446_1547695498586371_6916608179792619600_n.jpg
Απόλλωνας Νάξου: 4 μαθητές τιμούν την 28η Οκτ του ’40 – Παρέλαση μικρών ηρώων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.