Πόρτα στην Πολιτική

Ομιλία Ν. Κοτζιά το απόγευμα στο ΕΒΕΑ για την εξωτερική πολιτική

09-170808KotziasNikos7-800-454.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-170808KotziasNikos7-800-454.jpg

 

 

Με φόντο τη διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική κινητικότητα που παρατηρείται στη νότιο-ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς, ο πρόεδρος του Πράττω και υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα μιλήσει αύριο το απόγευμα, στις 19.00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώνει η κίνηση ιδεών και δράσης Πράττω, ο κ. Κοτζιάς θα αναλύσει τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα με έμφαση στο Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τη νευρική συμπεριφορά της Τουρκίας, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την παρατηρούμενη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τις περιφερειακές συμμαχίες που διαμορφώνονται, τις συνέπειες του Brexit και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

 

Σημειώνεται πως η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Κύπρο και ενόψει της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

 

Η κίνηση ιδεών και δράσης Πράττω, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2015, με κριτική σκέψη και εποικοδομητική στάση, ενεργά στις προσπάθειες της κυβέρνησης, με τον πρόεδρό της, Νίκο Κοτζιά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Τόσκα.

 

ΑΠΕΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εκδήλωση στην Πάτρα: «Fake News – Λογοκρισία – Μονοπωλιακός Έλεγχος»
“Αλληλογραφία” Αλληλούια!, του Γιώργου Σαράφογλου
Κώστας Αρβανίτης: “Κουκούλα είχαν οι ταγματασφαλίτες, όχι οι μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.